Nakon što je današanja sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca odgođena jer nakon stanke, koja je uslijedila nakon što nije izglasan dnevni red, više nije bilo kvoruma, priopćenja za javnost uputili su Most i SDP. Referirali su se na zahtjev Mosta, koji također nije prošao, da se s dnevnog reda skine 6. točka odnosno prijedlog Odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku na zaključenje aneksa ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koji su bili ranije sklopljeni s trgovačkim društvima iz grupacije Agrokor d.d.

Budući da su novim vlasnicima sva prava iz ranije sklopljenih ugovora osigurana zakonom, nema nikakve potrebe za donošenjem aneksa od strane jedinica lokalne samouprave, drže u Mostu ističući, između ostaloga, i to kako su Agrokorove tvrtke sada većinom u vlasništvu stranoga kapitala te nema razloga da im se odobrava korištenje zemljišta pod povlaštenim uvjetima.

U priopćenu Gradske organizacije SDP-a Vinkovci navodi se kako je Most argumentirano zahtijevao da se 6. točka skine s dnevnog reda, jer nije potrebno da lokalna samouprava odlučuje o nečemu što su već Vlada i Sabor RH odlučili. Između ostaloga, također kao sporne ističu povlaštene cijene najma zemljišta koje su znatno manje nego što ih plaćaju domaći OPG-ovi.