Udruga veterana 7. gardijska brigada “Puma” i Moto klub 4. gardijska – Split organizirali su manifestaciju ”28 krunica za 28 godina” kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Moto Klub 4.Gardijska – Split osnovan je 20. travnja 2010. godine od strane ratnih veterana 4. gardijske brigade s izraženim ciljem očuvanja imena i djela 4. brigade ZNG, te obilježavanje obljetnica, bitnih događaja i bitaka u Domovinskom ratu, zaštita časti i dostojanstva poginulih u Domovinskom ratu, okupljanje veterana sudionika Domovinskog rata 4. brigade ZNG na području RH i u inozemstvu. Svakodnevno traže razne načine kako pridonijeti obilježavanju svih onih događaja koji su Domovinski rat i hrvatske branitelje vezali za trajnu povijest Hrvata i povijest Hrvatske države, te se na jednoj od proteklih sjednica članstva MK izrodila inicijativa podržana od svih nazočnih članova i prihvaćena s oduševljenjem. Ideja sama po sebi je kompleksna, obuhvaća širinu kako u provedbi tako i u organizaciji. Prepuna je emocionalnih trenutaka koji su vezani uz sva mjesta koja su posjetili, i koja još planiraju posjetiti.

Na svom putu prema Kninu, moto karavana zaustavila se danas i u Vinkovcima, gdje je položena krunica na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.