18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Može bolje, dobar (3) za prvi krug natjecanja

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Hrvatskoj je svjetsko prvenstvo u Egiptu ukupno trinaesto, a dosad smo osvojili pet medalja; jedno zlato, tri srebra i jednu broncu. Svoj put na 27. svjetskoj smotri ukupno započeli smo utakmicom s Japanom u kojem smo izgubili jedan bod. U utakmici s Japanom „lovili” smo rezultat cijelu utakmicu i u zadnjim se minutama spasili velikog debakla na otvaranju prvenstva. Drugi izazov za našu reprezentaciju zvala se Angola koju su Červarevi izabranici preskočili u drugom poluvremenu kad su dodali „gas” i na kraju uvjerljivo slavili. U utakmici s Katrom tražili smo pobjedu i prvo mjesto u skupini što nam je donijelo nešto lakši raspored u drugoj fazi natjecanja. Proslavljeni hrvatski rukometaš, Drago Vuković, u jednoj analizi nakon utakmice s Katrom, ocijenio je nastup Kauboja u prvom krugu s ocjenom 3, s čime se i ja u potpunosti slažem.

Vidi se pomak u igri i u pristupu na koji smo, na primjer ušli u utakmicu s Japanom ili Angolom, ili u onu s Katrom. Neke stvari djeluju bolje, no ima još puno mjesta za napredak. Nekoliko je svijetlih točaka prve faze natjecanja, a to je svakako mladi Ivan Martinović, u kojem smo dobili širinu na našoj najslabijoj vanjskoj poziciji u zadnjih nekoliko godina. Martinović svojom igrom podsjeća na Petra Metličića i sigurno će biti nositelj naše igre u sljedećih 10 godina.

U dosadašnje tri utakmice najviše su pokazali Marić i Mamić na čiji je pogon Hrvatska prenijela 3 boda u sljedeću fazu. A tu je i povratnik Šego koji je pokazao u utakmici s Katrom sav svoj asortiman obrana skinuvši četiri udarca sa sedam metara. N

Nadamo se kako nam jedan izgubljeni bod protiv Japana neće biti presudan u borbi za četvrtfinale jer bi Hrvatska, uz Dansku, po svemu sudeći morala biti među prve dvije reprezentacije u drugom krugu. No, jedno je kvaliteta momčadi i naša očekivanja, a drugo realni prikaz na terenu i Hrvatska upravo na terenu u sljedećih 120 minuta mora pokazati malo više kako bi dosegla knockout fazu natjecanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno