26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Damir Mustapić: Klub je odlično posložen na svim razinama, a u takvim uvjetima nije teško raditi!

Više od autora

NK Mladost Vođinci odigrao je nevjerojatnu polusezonu te ja zasluženo došao do naslova jesenskog prvaka u 1. ŽNL-VSŽ. Momčad trenera Dejana Pavličića na prvenstvenu pauzu otišla je s čak 13 bodova viška u odnosnu na prvog pratitelja. O odličnim igrama, ali i radu u klubu, razgovarali smo sa sportskim direktorom Damirom Mustapićem.

„Uoči početka sezone cilj je bio osvojiti prvo mjesto i ući u viši rang. Međutim, ovako stvarno dobru polusezonu nismo očekivali, od 15 utakmica pobijedili smo u njih 14. Stručnom stožeru i igračima sve pohvale na prezentaciji i igri“, rekao je.

FOTO: NK Mladost Vođinci

Uoči početka sezone Mladost se pojačala izvrsnim pojedincima, kao što su primjerice Tomislav Pavličić i Ivan Baraban, igrači s velikim prvoligaškim iskustvom. Mustapić ističe kako su sva pojačanja pristala doći u klub zbog odlične posloženosti na svim razinama, ali i da im je prezentirana realna ambicija.

„Svi su prihvatili doći, jednostavno su vidjeli da je trener kvalitetan, kao i uprava, odnosno da je klub u svakom segmentu odlično posložen i onda je bilo lagano s njima dogovoriti suradnju. Doveli smo igrače koji imaju pobjednički karakter, oni su ozbiljni igrači i sportaši su u duši“, kaže Mustapić.FOTO: NK Mladost Vođinci

Osim u seniorskom pogonu, Mladost odlično funkcionira i u mlađim kategorijama, s kojima rade tri licencirana trenera. Uz prvu momčad, tu su još početnici, pioniri i juniori, a svima znani Musa govori kako su i uvjeti na odličnoj razini, samo još nedostaje pomoćni teren na čemu se trenutno radi. Što se tiče treniranja, prije početka sezone seniori treniraju više, a tijekom sezone treniraju tri puta na tjednoj bazi i imaju utakmicu za vikend. Ista stvar je i s mlađim kategorijama, a roditelji djece izrazito su zadovoljni radom, baš kao i uprava.

„Najbitnije je da klub ima strategiju i plan, ove sezone želimo ući u viši rang, a nakon toga stabilizirati se u Međužupanijskoj ligi. Onda, ako bude mogućnosti, želimo dostići još rang više. Ciljano ćemo se pojačavati kako bi ušli u 3. HNL – Istok. To nije nužno, ali cilj kroz sljedeće tri ili četiri sezone je to ostvariti“, dodaje Mustapić koji tvrdi da u klubu vlada odlična simbioza mladosti i iskustva te da su dečki „kliknuli“.

FOTO: NK Mladost Vođinci

Naravno, osim uprave i trenera velike zasluge ima i sam sportski direktor u stvaranju velikog rezultata. „Kada je klub posložen, onda nije problem raditi na bilo kojoj funkciji. Tu idu sve pohvale upravi na čelu s predsjednikom Vjekoslavom Penavom i dopredsjednikom Ivanom Jurošem, doveli su kvalitetne ljude i trenera. Bilo je zamišljeno da ja budem spona između prve momčadi i uprave, kao i da planiram sportsku politiku dovođenja kvalitetnih pojedinaca. Jako sam zadovoljan, kao i klub“, zaključuje Mustapić.

FOTO: NK Mladost Vođinci

Povezani članci

Posljednje objavljeno