17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Na Festivalu posebni gosti iz Makedonije

Više od autora

- vl promo-

Ove godine Folklorni ansambl „Lisinski” organizira 22. Festival folklora Robert Bajtal u spomen na svog tragičnog preminulog člana. Iako je započeo kao Memorijal, kasnije je to postao festival koji promiče folklor, a ujedno čuva kulturnu tradiciju i baštinu. Iznimno, zbog renovacije Gradskog kazališta, koncert će se održati u pješačkoj zoni danas s početkom u 20 sati.

ARHIVA

Predsjednica FA „Lisinski” Kristina Kelemen najavila je događaj istaknuvši kako očekuju oko sedamdeset sudionika. „Gostuju nam Tamburaški sastav D-mol, Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka”, KUD „Izvor” Vinkovci te posebni gosti Folklorni studio „Blazhevski” Skopje, ali također i sve naše postave ansambla”, dodaje.


Program je zamišljen tako da će imati pjevačke i plesne točke, ali spremaju i iznenađenje gdje su iz FA Lisinskog osmislili predstavu „Šokačka posla” koja će premijerno biti prikazana upravo večeras na pozornici festivala. Ističe i kako se kulturno umjetnička društva uvijek rado odazivaju na ovaj događaj. „Nažalost, ne možemo ih sve pozvati pa svake godine biramo druge KUD-ove, ali svi se rado odazivaju na naše pozive”, ističe. Ujedno poziva sve na koncert na kojemu će imati prilike vidjeti nešto što do sada nisu, ali i uživati u plesovima.

FOTO: FA “Lisinski”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno