Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjenu stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža. Predsjednica stručnog žirija je i ove godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja nije imala lak zadatak pred sobom. Naime, na natječaj je prijavljeno 2700 fotografija.

Leo Lendić – Ljubav

Hrvatska zajednica županija potiče sve ljubitelje fotografije na jedinstven način promišljati o krajevima iz kojih dolaze te kroz objektive svojih fotoaparata zabilježiti ono najbolje od županija u kojima žive, navode na svojoj službenoj web stranici.

Pobjedu u kategoriji najviše osvojenih glasova odnio je Davorin Jurković iz Primorsko – goranske županije fotografijom pod nazivom „Lane”, dok je za najbolju fotografiju odlukom stručnog žirija proglašena „Ljubav”, Lea Lendića iz Splitsko – dalmatinske.

Osim pobjedničkih fotografija, stručni je žiri odabrao 20-tak fotografija koje su se također istaknule svojom „emocijom”. Među njima je i ona Barbare Ležaić – „Tabletić – tradicionalni slavonski mali stolnjak“ koja predstavlja tradiciju i ljepotu Vukovarsko – srijemske županije.

Barbara Ležaić – Tabletić (Vukovarsko – srijemska)