Iz PU Vukovarsko-srijemske županije javljaju da je na odmorištu uz autocestu Babina Greda, jučer, 26. ožujka, oko 12 sati, 69- godišnjak iz Babine Grede, u kanti za otpad pronašao je sedam pištolja marke „Sig Sauer“. Pištolji su se nalazili u PVC vreći.
Na mjestu pronalaska policijski službenici obavili su očevid. Pištolji su izuzeti,
a nakon kriminalističkog istraživanja bit će dostavljeni na vještačenje u Centar za
forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Također javljaju da je u Postaji granične policije Županja provedeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i dvojicom 21- godišnjaka iz Cerne te je utvrđena sumnja kako su početkom listopada 2018. godine počinili kazneno djelo teške krađe.
Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, radi se o provali u dva radna
stroja u vlasništvu građevinske tvrtke iz Vinkovaca, koji su se nalazili parkirani u
poljskom predjelu „Blato“ kod Cerne, iz kojih su otuđili veću količinu goriva.
Materijalna šteta iznosila je više stotina kuna. Protiv 20-godišnjaka i dvojice 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 20-godišnjak
zajedno s 18-godišnjakom, također iz Cerne, početkom studenog 2018. godine, iz
dvije obiteljske kuće u Cerni otuđio bicikl, plinski štednjak i računalo odnosno nakit i
oštetio više komada namještaja. Materijalna šteta koju su pričinili procijenjuje se na
iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv 20-godišnjaka i 21-godišnjaka također slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri
prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s materojalnom štetom (Vrbanja,Tovarnik, Vinkovci) i jedna prometne nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena(Županja).

Također izdvajamo neprimjereno ponašanje vozača u prometu gdje je na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, 25. ožujka oko 9 sati, u nadzoru prometa zatečen je 27-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. S obzirom da je utvrđeno kako je 27-godišnjak višestruki recidivist u činjenju istog ili sličnog prekršaja, uhićen je i priveden u Općinski sud-prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim. 27-godišnjaku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a temeljem članka 44. Prekršajnog zakona primjenit će se uvjetna osuda tako da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene kazne.