6 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Na popularnoj rolici 60 vježbača

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Europski tjedan sporta „zavirio“ je danas i na adresu Alojzija Stepinca 101 u Novom Selu, na adresu gdje već neko vrijeme stanuju jiu jitsu klub Vinkovačke rode. Red druženja, red treninga i red razmjene iskustava pokazali su se kao dobitna kombinacija, kako za domaćine, tako i za sve goste.

Sve je počelo još u 14 sati kada su se u prostorijama kluba počeli skupljati brojni ljubitelji borilačkog sporta. Najprije članovi Vinkovačkih roda, a potom i članovi drugih klubova iz Slavonije iz Zagreba koji su povodom Europskog tjedna sporta posjetili grad na Bosutu.

Kako nam je rekao trener Miro Erkapić, u 16 sati održan je pokazni NoGi trening za djecu i odrasle, dok je onaj pravi spektakl uslijedio sat vremena poslije OPEN MAT treningom u kimonu i promocijom novih pojaseva.

„Uz naše Vinkovčane pozvali smo i sve članove lokalnih, državnih, regionalnih i internacionalnih klubova koji se bave hvatačkim sportom da nam se pridruže na popularnoj rolici u našoj dvorani, pa nas se skupilo čak 60-ak. Želimo našim sugrađankama, sugrađanima i djeci iz cijelih Vinkovaca i okolice, a posebno mladima iz Novog Sela približiti naš voljeni sport i klub“, istaknuo je Erkapić.


 

U Novom Selu tako su danas bili vježbači iz sljedećih klubova: JJK Factory Đakovo, SUBOS Zagreb, Tatami Osijek, Prime Osijek, Training Academy Osijek, RGC Slavonski Brod, Jiu Jitsu Jug 2 Osijek, JK Arrow iz Zagreba i Black Dragon Zagreb.

Nakon što su pokazali svoje vještine, možda i naučili nešto novo, pokazali zbog čega toliko vole ovaj sport i približili ga gledateljima, za sve sudionike Dana otvorenih vrata uslijedilo je zasluženo druženje.

Spomenimo još kako jiu jitsu klub Vinkovačke rode trenutno imaju 30 starijih i 20 mlađih članova. Od posljednjeg natjecanja zbog koronavirusa prošlo je i previše vremena, ali su ga napokon dočekali, pa 9. listopada putuju na Prvenstvo Hrvatske, prvo službeno natjecanje nakon lockdowna. Erkapić kaže kako očekuje da će izaći s oko 20 natjecatelja u svim dobnim skupinama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno