24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Na prozivku se odazvalo 26 igrača; nazire se i momčad za početak prvenstva

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Gotov je godišnji odmor za nogometaše Cibalije. Na prvi dan priprema i prozivku treneru Siniši Sesaru odazvalo se 26 igrača, no kad je riječ o igračkom kadru trebalo bi još pokoje zvučno ime „sletjeti” u Genscherovu 10b. Sesar priželjkuje prijekopotrebna pojačanja na stoperskoj, napadačkoj i krilnoj poziciji. Cibalia će kompletne pripreme odraditi u Vinkovcima, prvi tjedan će se raditi na prvom pomoćnom terenu, a prva pripremna utakmica očekuje ih već u nedjelju sa Slavoncem iz Komletinaca.

Osim spomenute prijateljske utakmice Cibalia će nastupiti na turnirima (po 2 utakmice) na Dilju, u Ruščici i Ivankovu, a dogovoreni su prijateljski ogledi s BSK-om i Vukovarom (generalka). Na pitanje kako je struka zadovoljna s igračkim kadrom i pojačanjima, strateg Sesar odgovara sljedeće: „Ne znam još kojim imenima ćemo baratati do početka prvenstva i hoće li uopće pridošli igrači biti pojačanja. Zasad je jedino pravo pojačanje Radošević iz Vukovara. Za ostale dečke ćemo vidjeti, stigli su nam i juniori iz Osijeka Damjanović i Barić pa ćemo vidjeti kako će svi skupa odreagireati. Na probi su nam i Josipović i Batinić i kroz ove tri utakmice vidjet ćemo hoće li zadovoljiti pa ćemo donijeti odluku ostaju li ili ne.”

U razgovoru s predsjednikom Damirom Mustapićem saznali smo kako je na putu u Vinkovce, osim Ivana Radoševića iz Vukovara, i šibenski stoper koji je igrao prvu ligu Doni Grdić.

„Zadnjih godinu dana Doni je igrao u Australiji i za njega smatramo kako će nam biti pojačanje na stoperskoj poziciji. Sastavljamo momčad, priključili smo dosta mladih igrača koji nam izgledaju potentno i momčadi bi trebali donijeti potrebnu širinu. Pregovaramo s još dva, tri igrača s kojima smo blizu realizacije i sigurni smo kako ćemo imati jaču momčad nego što smo imali proljetos. Od ekipe očekujem da napravi puno bolji rezultat nego što je bio prošle sezone”, rezolutno je zaključio predsjednik Mustapić.

Ne preostaje ništa drugo nego očekivati kako će pridošli igrači i cijela momčad vinkovačkog kluba opravdati povjerenje struke i prvog čovjeka kluba i pokazati da zaslužuju biti dio Cibalije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno