30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Na putu za Đakovo fra Ivan Lotar sa svojim mladim župljanima zastao u rodnim Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
U Vinkovce je večeras iz župe Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu stigla skupina mladih, uglavnom pripravnika za sakrament Svete potvrde, učenika sedmog i osmog razreda OŠ Pavleka Miškine, u pratnji svojih vjeroučiteljica te s. Gite Klobučar i fra Ivana Lotara, inače Vinkovčanina, a sada župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu.

U Vinkovcima su stali na proputovanju u Đakovo na duhovnu obnovu. Duhovna obnova u Đakovu, istaknuo je fra Ivan Lotar, ideja je vjeroučiteljica kojoj su se u duhovnoj pratnji priključili s. Gita i on. A budući da je fra Ivan Vinkovčanin, za očekivati je bilo da se na putu za Đakovo nakratko zaustave i u Vinkovcima. U Velikoj gradskoj vijećnici dočekali su ih Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Davor Mecanović, zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam.

“Uvijek nam je drago kad naši Vinkovčani u svoj grad dovode goste. Mi ćemo večeras ovim mladim ljudima, našim gostima iz Zagreba, pokušati prezentirati Vinkovce u najboljem svjetlu i na njima zanimljiv način, a kako bi oni svojim prijateljima i svojim obiteljima pričali lijepo o Vinkovcima i kako bi jednoga dana ponovno došli u Vinkovce na neku od manifestacija kojima naš grad obiluje”, istaknuo je Davor Mecanović.

Nakon prijema u Velikoj gradskoj vijećnici, mladi Zagrepčani posjetili su i vinkovačku “malu crkvu” Sv. Antuna Padovanskog, a potom su se zaputili u Đakovo na sutrašnju duhovnu obnovu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno