2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Na sjednici Partnerskog vijeća raspravljalo se o Planu razvoja županije

Više od autora

- vl promo-

U velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije danas je održana peta sjednica Partnerskog vijeća za područje naše županije. Ovo vijeće djeluje kao savjetodavno tijelo, a cilj mu je utvrditi zajedničke prioritete na razini jedinice područne samouprave, predlagati strateške projekte te obavljanje drugih poslova iz svoga područja.

Inače, Partnersko vijeće osnovano je u siječnju 2020., a sudjelovalo je u svim fazama izrade Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije. Članovi ovoga vijeća raspravljaju, ali i iznose svoje stavove i mišljenja na akt strateškog planiranja tijekom njegove pripreme, izrade i provedbe, a njihova potvrda akta strateškog planiranja prvi je korak prije konačnog usvajanja od strane predstavničkog tijela. Sastoji se od predstavnika javnog, civilnog i poslovnog sektora, odnosno predstavnika tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, gospodarskih subjekata, znanstvene zajednice, socijalnih partnera i organizacija civilnog društva.Tijekom današnje sjednice raspravljalo se o predstavljanju i donošenju mišljenja o Planu razvoja naše županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine kao najvažnijem srednjoročnom aktu strateškog planiranja kojim se utvrđuju ciljevi sveobuhvatnog razvoja županije, kojima će se provoditi regionalna politika, koja ima svrhu razviti cijelu zajednicu.

Većina prisutnih članova tijekom današnje sjednice kroz svoj glas izrazilo je pozitivno mišljenje za predstavljeni Plan razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. i 2027. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno