U Iloku su danas podijeljene nagrade i priznanja za najuspješnije sportaše i sportske kolektive u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2018. godinu, a u organizaciji Županijskog saveza športova i Plave vinkovačke televizije.

Nagradu za najboljeg sportaša dobio je Mato Brandt, član Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar, državni reprezentativac i najbolji sportaš Vukovarsko-srijemske županije i u prošlogodišnjem, ali i pretprošlogodišnjem izboru. Najbolja sportašica je Magdalena Đekić, članica vinkovačkog Atletskog kluba Cibalia, koja je jedna od najperspektivnijih bacačica Hrvatske. Višestruka je prvakinja Hrvatske u bacanju kladiva i diska, a riznicu uspjeha prošle je godine obogatila s čak šest odličja osvojenih na državnim prvenstvima, od toga su dva bila zlatnoga sjaja, oba u bacanju kladiva.

Nagradu za najperspektivnijeg sportaša dobio je Dion Drena Beljo, član HNK Cibalia, te od prošloga ljeta punopravni član seniorske svlačionice Nebesko-plavih. Prošle jeseni bio je standarni prvotimac vinkovačkog trećeligaša, a odigrao je ukupno 15 službenih utakmica, uz četiri pogotka i pet asistencija. Dion je upisao i četiri nastupa za U-17 reprezentaciju Hrvatske. Najperspektivnija sportašica je Ivana Firi, članica vinkovačkog Taekwondo kluba Sajnami. U 2018. godini na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu osvojila je pet odličja, tri zlatna i dva srebrna. Druga je bila u Orašju i Fojnici, a prva na 4. Vinkovci Openu, zatim tradicionalnom Vukovar Openu te na turniru Bljesak 1995. Zabljesnula je i na Prvenstvu Hrvatske za juniorke na kojem je osvojila brončano odličje u kategoriji do 68 kilograma, što je najveći rezultatski doseg u njezinoj dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Eva Blažević, koja se atletikom počela baviti 2015. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba, a od 2017. članica je Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Natječe se u kategoriji F56, riječ je o sportašima s različitim stupnjevima oštećenja kralježnice i amputacije. Tijekom prošle godine osvojila je čak šest odličja na pojedinačnim i ekipnim Prvenstvima Hrvatske i to u tri discipline; zlatna odličja osvojila je u bacanju koplja na Zimskom i ekipnom državnom prvenstvu. Članica je i hrvatske paraatletske reprezentacije, a na Svjetskim igrama za mlade u Irskoj osvojila je brončano odličje, također u bacanju koplja.

Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar najbolja je ekipa županije, a posljednjih petnaestak godina značajan je čimbenik i u hrvatskoj odbojci. Nakon kratke stvaralačke stanke i statusnog nazadovanja u drugu jakosnu skupinu odbojkaške Superlige, ekipa ENNA Vukovara prošle se godine u velikom stilu vratila među odabrano društvo osam najboljih u Hrvatskoj.

Očekivano, Rukometni klub Spačva najbolja je momčad naše županije, jer posljednjih nekoliko godina oni su perjanica vinkovačkog, ali i muškog kolektivnog sporta našeg kraja. Dvije godine za redom ostvarili su plasman u Ligu za prvaka, među šest najboljih hrvatskih klubova, a izborili su rukometaši Spačve i nastup na europskoj pozornici.