28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Najavljen Advent u Vinkovcima – Ledeni Orion

Više od autora

- vl promo-

Danas je u Maloj gradskoj vijećnici održana najavna konferencija nadolazećeg Adventa u Vinkovcima – Ledeni Orion! Advent, koji ove godine započinje 30. studenog i traje sve do 6. siječnja, najavili su organizatori događanja: gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić te direktorica medijske kuće Novosti, Mirjam Jukić.

Prošlogodišnji Advent bio je izvrsno prihvaćen među građanima i gostima koji su zbog njega posjetili naš grad. Ove godine želimo tu ljestvicu podići još više. Kroz pripreme ovogodišnjeg izdanja, uvidjeli smo na vrijeme nedostatke lanjskoj Adventa te smo ih nastojali promijeniti na zadovoljstvo svih. Ponajprije, proširili smo klizalište jer sve više građana želi klizati. Proširili smo ga na 500 četvornih metara gdje će svatko dobiti priliku okušati se u ovom sportu. Također, nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i u zabavnom dijelu programa“, najavio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Advent u Vinkovcima najposjećeniji je Advent u Slavoniji, a to je rezultat spoja duhovnih i zabavnih sadržaja, istaknuli su organizatori. Po prvi puta ove godine uživa podršku i Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koje je prepoznalo vrijedan društveni, turistički i gospodarski aspekt manifestacije za Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i šire!

Nadamo se da će ove godine biti još više posjetitelja jer sve što radimo, radimo upravo s tim ciljem“, istaknula je pročelnica Marija Liščić Drmić.Nola, Zsa Zsa, sestre Husar, Emanuel neka su od zvučnih imena čija će pjesma u sklopu Ledenog Oriona zabavljati građane u iščekivanju najvećeg obiteljskog blagdana. Ledeni Orion, još jedan od noviteta ovogodišnjeg Adventa, naziv je projekta kojim su organizatori konkurirali prema Hrvatskoj turističkoj zajednici, a obuhvaća sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije. Više o zabavnom programu, najavila je Jukić:

Tvrtka Novosti u suradnji s Gradom prionula je u pripreme programskog dijela Adventa. Uz ono što Grad obično organizira poput paljenja svijeća ili božićnog koncerta na Gimnaziji, doprinijeli smo koncertnom ponudom: četvrtkom imamo koncerte duhovne glazbe, petkom promoviramo lokalne bendove, a subotom su tu koncerti malo popularnijih bendova. Sve to kako bi naš Advent bio posjećen te da se uz klizanje i programe tijekom dana, građani mogu zabaviti i u večernjim satima“.

Naposljetku, organizatori su pozvali zainteresirane za najam prostora – kućica i štandova, da svoje pisane iskaze do 15. studenog dostave na adresu Jurja Dalmatinca 29 ili na e-mail: prodaja@novosti.hr. Također, pozivaju se građani da se sa svojim prijedlozima i komentarima jave na e-mail: info@adventvinkovci.com te na taj način obogate program ovogodišnjeg događanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno