19 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Najbolja je Mitnica

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Postaja prometne policije Vinkovci i Autoklub Vinkovci i ove su godine organizirali tradicionalno županijsko natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom “Sigurno u prometu”. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca u Vinkovcima. “Danas se u Vinkovcima okupilo preko 50 učenika iz 14 osnovnih škola koje su se prijavile za sudjelovanje u ovoj našoj akciji, a koju provodimo već 50 godina. Vrlo je važno djecu od malih nogu učiti prometnom bontonu, s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Vjerujemo da na taj način možemo doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća kojih je, na žalost, sve više u zadnje vrijeme”, ističe tajnik Autokluba Vinkovci Milan Bičanić. Djeca su se natjecala u pisanom i praktičnom dijelu, odnosno rješavali su ispite iz sigurnosti u prometu, te biciklom prolazili improvizirani prometni poligon.

Ove godine najbolji su bili učenici Osnovne škole “Mitnica” iz Vukovara s ukupno osvojenih 400 bodova, osam više od svojih kolega iz Osnovne škole “Ivana Kozarca” iz Županje, koji su zauzeli drugo mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je kod dječaka bio Luka Cvitković iz Osnovne škole Mitnica, a kod djevojčica Lara Lamešić iz Osnovne škole “Stjepana Antolovića” iz Privlake koji, zahvaljujući ovom uspjehu, putuju u Zadar na državnu završnicu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno