24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Najbolja kadetska ekipa je MNK Uspinjača-Gimka

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Vinkovačka malonogometna momčad Aurelia Futsal proteklog je vikenda imala čast biti domaćin državne završnice prvenstva Hrvatske za kadete koja je održana u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. U grad na Bosutu tako je, uz vinkovačku, snage odmjerilo još 8 najboljih hrvatskih kadetskih ekipa.

Izvrsna tri dana priuštila su vinkovačkoj publici spektakl pun napetosti i fantastičnih futsal poteza. Bila je to završnica na kojoj je sudjelovalo 9 ekipa iz svih dijelova Hrvatske, pa su tako svoje znanje i umijeće, uz MNK Futsal Aureliju,  pokazali i MNK Brod 035, MNK Uspinjača-Gimka, MNK Alumnus, MNK Futsal Pula, MNK Kvarner i MNK Vrgorac, FC Split i MNK Olmissum. Završnica je počela subotu, 6. travnja, susretom Gimke i Kvarnera te Vrgorca i Pule, nakon kojih je održano svečano otvorenje završnice. Na otvorenju je najprije održana dodjela nagrada najboljima u svojim regijama, a sudjelovala su i neka poznata lica, poput trenera hrvatske juniorske futsal reprezentacije i bivšeg trenera Aurelije, Marinka Mavrovića i Mate Stankovića, aktualnog trenera A momčadi.

Sva tri dana održan je bogat malonogometni program, a posebnu čar cijelom turniru dali su domaći navijači koji su glasnom podrškom i posebnom koreografijom pomogli vinkovačkim kadetima u borbi protiv najboljih ekipa Hrvatske. Svoju prvu utakmicu Aurelia je odigrala u subotu protiv Alumnusa. Utakmica je od samoga početka bila čvrsta i napeta, no konačan rezultat na kraju je ipak bio 1:3. U nedjelju se Aurelia susrela s ekipom Olmissum iz Omiša. Nakon dramatične utakmice, Aurelia Futsal savladala je MNK Olmissum rezultatom 4:3, međutim nedovoljno za prolazak u polufinale. Uz izvrsnu igru, borbeno srce i navijače koje bi svaka momčad poželjela imati uza se, mjesta razočaranju nije bilo.

U posljednjem danu, igrale su se završne utakmice, odnosno polufinala između HMNK Vrgorac i MNK Uspinjača – Gimka te MNK Alumnus i MNK Kvarner. Nakon kvalitetnih polufinala u kojima su kao pobjednici izišli MNK Alumnus i MNK Uspinjača – Gimka, stiglo je dugoočekivano finale turnira. Nakon mirne i čvrste utakmice, kadeti MNK Uspinjača-Gimka s konačnom pobjedom od 2:1 postaju prvaci Hrvatske.

Nakon finala, održana je svečana ceremonija gdje su uručene nagrade, dodjele i priznanja ekipama, ali i individualcima.

Ukupni poredak ekipa:

  1. MNK Uspinjača – Gimka
  2. MNK Alumnus
  3. HMNK Vrgorac
  4. MNK Kvarner

Individualne nagrade:

Najbolji strijelac : Lovro Cigler
Najbolji igrač : Petar Petriško
Najbolji golman: Ivan Mandić

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno