- Sadržaj se nastavlja ispod oglasa -

Aquarius Records vrlo je rano prepoznao važnost streaming kanala (naš je You Tube kanal pokrenut još 2010., a danas broji preko 223 tisuće pretplatnika), a prošle su godine za nas bile pionirske jer smo nove albume učinili u cijelosti dostupnima na You Tubeu. Tako su neki, od kritike i publike proglašeni albumi 2018. godine, vrlo brzo nakon izlaska postali dostupni i na našem You Tube kanalu.


Mangroove – Srce

Prava je rijetkost da jedan album ima toliko vrhunskih kritika i najviših ocjena, a to se desilo upravo albumu Srce grupe Mangroove. Gotovo svi kritičari proglasili su ga albumom godine – posebno u njihovom specifičnom pop – elktronskom žanru. Prava je sreća za slušatelje da ga već uskoro mogu poslušati i uživo – u zagrebačkoj Tvornici kulture 28. veljače.

 


Detour – TourDetour

Dvije godine od njihova posljednjeg hvaljenog izdanja “10”, miljenici publike Detour izdaju peti studijski album TourDetour. Deset pjesama u njihovoj već prepoznatljivoj eklektičnoj maniri autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Titulu pop albuma godine kritika mu je dodjelila odmah po izlasku, a prve nagrade početkom 2019. poput Rock Off-a to su i potvrdile. Bend i album krase još brojne glazbene nominacije, a koliko ih voli publika dokazuje spektakl u Domu sportova u prosincu gdje su album i predstavili.


Massimo – Sada

Zasigurno jedan od najboljih albuma prošle godine bio je Massimov – Sada. Već je šest odličnih singlova vani, ali album krije još osam pravih glazbenih poslastica. Nepogrješiv je ovo odabir za ljepši spol koji doista preferira jednog od naših najboljih muških vokala. Njegovi rasprodani koncerti ovo ljeto i krunski spektakl na Šalati na kojem je sudjelovalo više od pet tisuća ljudi govori da se radi o trenutnoj jednom od najjačih domaćih izvođača.


Maja Posavec – Kada ne bih imala strah

Debi album svestrane Maje Posavec Kada ne bih imala strah kritika je dočekala s najljepšim riječima. Majin neupitan talent koji je pokazala još na albumima Detoura ovdje je došao do posebnog izražaja, pa joj i kritika i publika prognoziraju dugu i uspješnu samostalnu karijeru.

Hrabro je Maja na albumu iznjela svoje intimne misli i osjećaje, a njezinu posebnu emociju nemoguće je ne voljeti.


Nina Romić – Sloboda

Talent Nine Romić kritika hvali već godinama, ali kada se na albumu Sloboda u unikatan izričaj ove glazbenice upleo producent Marijan Jelenić iz grupe Nola dogodila se nova čarolija.

Album je početkom godine ktiriku ostavio bez daha, a kada su do njega došli nanizali su brojne pozitivne komentare i nebrojene epitete.

 


Gretta – Gravitacija

Ponosni vlasnici Porina za hit pjesmu – “Malena” prošle su godine izdali novi studijski album – Gravitacija. Uspješnice s tog albuma Gravitacija, Voli me  (duet s glumicom Tarom Rosandić), Šaljem oblake … postali su radijski hitovi, a i album je ‘pobrao’ odlične kritike.

Dečki iz Grette u međuvremenu odrađuju brojne svirke, ali i pripremaju nove materijale.