23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Najbolji fiš skuhala ekipa Kumovi iz Valpova

Više od autora

- vl promo-

Tijekom subotnjeg poslijepodneva održana je 2. po redu Vinkovačka fišijada. Tako se na ovogodišnjem izdanju ovog događaja našlo 44 ekipe s područja Slavonije i Baranje, a Udruga ljubitelja kuhanja Ervenica osigurala je oko 700 porcija ovog pikantnog specijaliteta naših krajeva.

Vinkovci se u posljednje vrijeme nameću kao središte slavonske autohtone gastronomije, za što je ponajviše zaslužna odlična suradnja s našim udrugama i društvima koje s oduševljenjem podupiremo u organizaciji velikog broja raznih gastro događaja. Upravo zahvaljujući članovima Udruge ljubitelja kuhanja Ervenica, u našem gradu danas možemo uživati u svemu onome što nam nudi Fišijada u Vinkovcima, kulinarsko natjecanje koje je na pravom putu da postane tradicionalno. Iz kotlića se već osjete dobro poznati mirisi, naši kuhari su veseli i raspoloženi podijeliti svoje specijalitete”, rekao je Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca.

Prvo mjesto ove godine pripalo je ekipi Kumovi iz Valpova, drugu poziciju zauzela je ekipa Pajdaši iz Jarmine, dok se trećim mjestom zadovoljila ekipa Podust iz Narda. Tako će pobjednička ekipa putovati na državno natjecanje u Belom Manastiru gdje će svoje umijeće u kuhanju fiša odmjeriti s ostalim majstorima natjecateljima.


Mi smo htjeli ovime pokazati kako našim udrugama dajemo potporu. Također, i mi sami smo se pokušali okušati u ovome natjecanju, kako bi vidjeli znamo li uopće kuhati ili ne. Kod nas je glavni kuhar Matej Ćović i Damir Jerković. Svi smo se skupa podijelili u ulogama, tako da se neko brinuo o luku, drugi za papriku, a ostali su promatrali i slikali. Pobjednički recept što se tiče nas je zabava, druženje i prikupljanje iskustava od drugih”, iskustvo je Marije Liščić Drmić, članice ekipe Grad Vinkovci.

Ovom prilikom čestitamo svim sudionicima na ovogodišnjoj fišijadi, a naravno najviše pobjednicima. Nadamo se svi skupa kako će ovo postati jedna velika tradicija u našem gradu te kako će u idućem izdanju biti još više ekipa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno