21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Najbolju fotografiju Spačvanske šume snimila Helena Šarić

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Javna ustanova za zaštitu prirode Vukovarsko-srijemske županije objavila je rezultate foto natječaja “Spačva – pluća naša” koji se provodio od 4. do 16. ožujka, a čije su pristigle fotografije jučer izložene u središnjem vinkovačku parku na obilježavanju Međunarodnog dana šuma.

Glasovati za svog favorita mogli su svi posjetitelji jučerašnje likovne i foto kolonije koju su zajednički organizirali Javna ustanova za zaštitu prirode VSŽ, vinkovačka podružnica Hrvatskih šuma te Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Vinkovci.

U glasačkoj kutiji našlo se 79 papirića, a glas naroda odlučio je o troje najboljih autora, odnosno tri najbolje fotografije našeg bogatog šumskog svijeta.

Prvo mjesto i 14 glasova osvojila je Helena Šarić s fotografijom “Zalazak na Virovima”, drugo mjesto pripalo je Mariju Sluganoviću čiji je uradak “Zima u Spačvanskoj šumi” osvojio 11 glasova, dok je Nikola Batarilo osvojio devet glasova za fotografiju “Udah života”.


Mario Sluganović, Vrbanja
“Zima u Spačvanskoj šumi”
Nikola Batarilo, Otok
“Udah života”

Sve fotografije pristigle na natječaj dostupne su na Facebook stranici županijske Ustanove za zaštitu prirode.

Cilj foto natječaja bio je, podsjećaju organizatori, pokazati ljepotu Spačvanske šume, najcjelovitije šume hrasta lužnjaka u Hrvatskoj i potaknuti građane na boravak u prirodi i svježem zraku, ujedno i na promociju ovogodišnjeg slogana Međunarodnog dana šuma ‘Šuma i zdravlje’.

Podsjetimo i kako su autori najboljih fotografija osvojili vrijedne nagrade. 1. nagrada je Noćenje s wellnessom za dvije osobe u Otočkim virovima, 2. nagrada je obilazak lovišta „Kunjevci“ na električnim vozilima i ručak u Lovačkoj kući „Kunjevci“ za četiri osobe, a 3. nagrada je vožnja Bosutom turističkom brodicom iz Andrijaševaca za 15 osoba u trajanju 1 sat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno