23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Najdugovječniji vinkovački župnik mons. Tadija Pranjić odlazi u zasluženu mirovinu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Najdugovječniji vinkovački župnik mons. Tadija Pranjić  za mjesec dana odlazi u zasluženu mirovinu. Razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, objavio je Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u dekretima o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se ljeti redovito događaju.

Novi župnik bit će vlč. Damir Stanić iz Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima.

I župni vikar Patrik Križanac odlazi na novu službu vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u osječku konkatedralu. Na njegovo mjesto doći će od 25. kolovoza Božidar Nađ, dosadašnji vikar Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

I župljani Radićevog bloka, Mirkovaca i Male Bosne, dobit će novog župnika odnosno kapelane.

Vlč. Anđelko Cindori imenovan je župnikom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, a naslijedit će  ga mr. sc. Mario Brkić koji stiže sa službe upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te je imenovan župnikom vinkovačke Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola.Upravitelj mirkovačke župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika bit će u narednom razdoblju vlč. Ante Lučić koji stiže sa službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku.

Dosadašnji kapelan u Radićevom bloku vlč. Luka Ivković razriješen je službe te će iduće tri godine biti na raspolaganju srijemskom biskupu za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

I na koncu dodajmo kako je vlč. Filip Sertić iz iste župe upućen u Rim na poslijediplomski studij religiozne pedagogije i katehetike.

Nadbiskupovim potpisom, razrješenja stupaju na snagu 24. kolovoza, a nove službe preuzimaju 25. kolovoza 2021, stoji u priopćenju za javnost.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno