21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Nakon ljetne stanke, Bibliobus ponovno vozi

Više od autora

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Dobro opremljeni novim naslovima, Rade i Ines preuzeli su prvu šihtu u novom vozilu kulture na kotačima nakon ljetne stanke. Premijerna je ovo vožnja ka brojnim korisnicima Bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije, ali prema ustaljenom rasporedu.

FOTO: Raspored 2023. Bibliobus Vukovarsko-srijemske županije
FOTO: Bibliobus Vukovarsko-srijemske županije

Danas su na ruti MikanovciRetkovciPrkovciŠiškovci pa svi koji su željni dobrog štiva, lektire ili audio-vizualnih sadržaja, omiljeni autobus čekat će ih na stajalištima.

Podsjetimo, vinkovački knjižničari putem pokretne knjižnice više od 30 godina prenose važnost pisane riječi i radost čitanja u naselja Vukovarsko-srijemske županije.Sama Bibliobusna služba osnovana je prije 17 godina čime je ideja nadograđena. Rezultat je 60 stajališta na zadovoljstvo više od 1300 korisnika.

Arhiva

Nakon što je 30. lipnja stiglo u Vinkovce, suvremeno autobusno vozilo kapaciteta 5000 naslova putuje od danas službeno put svojih korisnika pozivajući nove pridružiti im se na zabavnom proputovanju jedinstvene knjiške rute koju su u sklopu projekta “Kultura u pokretu” omogućili djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Povezani članci

Posljednje objavljeno