Foto: Croatia Records promo
Nakon objave izdanja “Planet Hendrix” na kojem su Vedran Božić i Rock Masters predstavili 22 hita po mnogima najvećeg gitarista svih vremena, na red su došle uspješnice supergrupe Cream.
Live izvedbe popularnih pjesama “White Room”, “Crossroads”, “I Feel Free”, “I’m so Glad”, “Rollin’ and Tumblin’” i “Sunshine of Your Love” od danas su dostupne na CD+DVD izdanju koje će zasigurno oduševiti istinske ljubitelje blues i rock glazbe. Uz spomenute hitove, na set listi nastupa iz Vintage Industrial bara našlo se čak šest naslova s nepravedno zapostavljenog albuma “Disraeli Gears”, za koji je Eric Clapton rekao kako je najbolji LP grupe Cream.
“…Vedran Božić i Rock Masters nisu nikakav cover bend. Premda bi se, kako je netko napisao, za razliku od episode s Hendrixom, gdje je vizualni identitet po prirodi stvari isključen, ovdje bi se moglo reći da je Vedran kao frontman unekoliko smiksao figure Claptona i Brucea. Zapravo, zanimljivom kombinatorikom njihovih vokalnih i sviračkih uloga, kao da je Jack Bruce i Eric Clapton istodobno.” – piše u knjižici izdanja Siniša Škarica.
Jedan od najpoznatijih regionalnih gitarista, Vedran Božić, glazbom se počeo baviti 60-ih godina prošlog stoljeća, a u bogatoj karijeri bilježi nastupe s grupama RobotiTimeZlatni akordi i Parni valjak. Na izdanju “Planet Cream” pridružuju mu se iskusni glazbenici Tomas Krkač kao bas gitarist i prateći vokal te Adonis Dokuzović za bubnjevima. Gost na blues standardima “Take it back”, “Rollin’ and Tumblin’” i “Spoonful” je poznati usni harmonikaš Tomislav Goluban. Cream je prema mnogim povjesničarima glazbe prva moderna supergrupa, a tročlana postava s Ericom Claptonom, Jackom Bruceom i Gingerom Bakerom dokazala je kako bend može itekako dobro funkcionirati i bez ritam gitare. Njihov značaj za razvoj moderne glazbe neupitan je, a kombinaciju sofisticiranog rocka, modernog bluesa i psihodelije sjajno su prenijeli upravo Vedran Božić i Rock Mastersi.
Album Planet Cream možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 89 kuna.