16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Nakon tri godine pauze KT Tunstall najavila novi album

Više od autora

- vl promo-m_kt-tunstall_KIN_album_ST_IS

Prije nešto više od dva mjeseca, KT TUNSTALL objavila je EP izdanje ‘Golden State’, a sada najavljuje kolekciju od 11 pjesama u obliku novog, petog studijskog izdanja ‘KIN’ (Virgin EMI / Universal), koje u Hrvatskoj očekujemo 9. rujna.

Među 11 pjesama, na novom izdanju naći će se pjesma ‘Evil Eye’, koju smo imali prilike čuti i na EP izdanju ‘Golden State’, pjesma ‘Two Way’, na kojoj se KT pridružio mladi talentirani pjevač, tekstopisac i gitarist James Bay, kao i aktualni singl ‘Maybe It’s A Good Thing’.

Nakon objave posljednjeg studijskog albuma ‘Invisible Empire / Crescent Moon’ (2013.), glazbenica je odlučila uzeti dužu pauzu, a pomislila je i kako je završila s glazbom.

‘Kao umjetnica jednostavno sam osjećala da je nešto u meni umrlo’, objašnjava KT Tunstall, ‘Više se nisam htjela baviti glazbom, jednostavno sam pregorjela’.

U tom razdoblju preselila je iz Velike Britanije u Kaliforniju, gdje se privikavala na svoju novu svakodnevicu. Ipak, kalifornijsko sunce i opušteni život doveli su je do toga da nakon višegodišnje pauze ponovno uzme gitaru u ruke i počne stvarati novi materijal.

I sama priznaje da je snagu i inspiraciju pronašla upravo u Kaliforniji – pjesme su ispunjene energijom dobivenom iz prostranstva kalifornijskih pustinja, divljih oceanskih litica, intimne snježne zavijenosti Taosa, kao i osjećaja slobode dok je noćima vozila kroz kanjonske ceste, slušajući Neila Younga i Tame Impala!

KT vjeruje kako će upravo novim izdanjem započeti drugo poglavlje svoje višegodišnje glazbene karijere, a u tome joj je produkcijski pripomogao Tony Hoffer (Beck, Belle, Sebastian…), dok je sve pjesme napisala sama.

Studijsko izdanje ‘KIN’ hrvatskoj je publici dostupno u prednarudžbi putem Google Play digitalnog glazbenog servisa.

Popis pjesama: Hard Girls / Turned A Light On / Maybe It’s A Good Thing / Evil Eye / It Took Me So Long To Get Here, But Here I Am / On My Star / Two Way (ft. James Bay) / Run On Home / KIN / Everything Has Its Shape / Love Is An Ocean

VIDEO: MAYBE IT’S A GOOD THING

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno