Nakon što se vratila u velikom stilu uz singl “Close To Me”, Ellie nas nastavlja oduševljavati najnovijom glazbom. Ovog je puta to napravila singlom Flux.

“Flux” predstavlja njen povratak korijenima uz upečatljiv minimalistički aranžman koji se sastoji od klavira i gudačkih instrumenata. Za produkciju je zaslužan Joe Kearns (Florence + the Machine, One Direction, Emeli Sandé). Pjesma je popraćena i crno-bijelim spotom koji je režirala Rianne White (Young Fathers, The Proclaimers).

Njenom najnovijem singlu prethodila je “Close To Me”, na kojoj su surađivali sve popularniji Swae Lee (“Unforgettable”, “Black Beatles”) i jedan od najpoznatijih producenata današnjice – Diplo. Pjesma je u samo tri mjeseca skupila više od 300 milijuna streamova, dok je službeni videospot pogledan skoro 65 milijuna puta.

“Close To Me” i “Flux” prvi su singlovi nakon njene višegodišnje pauze kojoj je prethodio “Delirium”, album objavljen 2015. godine. Na albumu su se našli hitovi poput “Love Me Like You Do”, “Something In The Way You Move” i “Outside”. Ellie Goulding jedna je od najpoznatijih britanskih glazbenica ovog desetljeća čiji se uspjeh ne može osporavati. Osvojila je dvije BRIT nagrade, prodala 14 milijuna albuma, 102 milijuna singlova i skupila 13 milijardi streamova putem digitalnih glazbenih platformi. Njen najzapaženiji hit do danas – „Love Me Like You Do“, na YouTubeu je pregledan skoro dvije milijarde puta.

Pjevačica se osim glazbom bavi i humanitarnim radom, te je nedavno postala UN ambasadorica s ciljem da usmjeri pažnju na problem klimatskih promjena.