15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Natječaj – Najljepši školski vrtovi 2019.

Više od autora

- vl promo-Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju sve vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno – obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2019”.

Ustanove koje se žele prijaviti trebaju, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta i opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve radi u vrtu. Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja.

Na temelju pristiglih prijava prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti od travnja do listopada tekuće godine. Nakon obilaska povjerenstvo odlučuje o nagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti krajem studenoga dodjeljuje niz nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj u sljedećim kategorijama : Zlatna povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u RH, Najljepši vrtić u RH, Najljepša učionica na otvorenom (nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja), Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Nagrada za tradicijski uzgoj (dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede), Najljepša područna škola u RH i Nagrada za kontinuitet.

Povjerenstvo ima pravo i ne dodijeliti nagradu ako smatra da nitko ne ispunjava kriterije, a može dodijeliti i nekoliko ravnopravnih nagrada. Prosudbeno povjerenstvo tijekom obilaska razgledava vrt, daje stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke, a visokim ocjenama vrednuje one koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada.

Prijave se šalju na e-adresu: najljepsi.vrtovi@hrt.hr. Projekt “Najljepši školski vrtovi” provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih donatora.

Detaljnije na sljedećoj poveznici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno