23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

“Ne budi Grinch!!” Vesela Božićna pjesma Karibu kolektiva

Više od autora

- vl promo-

Božićno  novogodišnja pjesma “Ne budi Grinch” nastala je tijekom  mjeseca studenog kad su se stari prijatelji i još neki dobri znanci iz raznih bandova, okupili i snimili ovaj pitki i veseli singl koji su napisali Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, poznati autorski tandem iz banda Gretta.

Nadodala su se tu još mnoga poznata imena sa zagrebačkog asfalta i snimila pjesmu o ljubavi, oprostu i iskupljenju sa happy endom.

Karibu kolektiv, 2022 | foto: Peperton promo

Ovaj song svojim prepoznatljivim vokalom otvara Domagoj Vorberger iz banda Corto, dobro poznati glazbenik i pjesnik zagrebačkih ulica koji o suradnji i nastanku pjesme kaže slijedeće:


“Na pjesmu “Ne budi Grinch” gledam kao na svojevrsno raskršće. Razlog je taj što nas život i obaveze izvan glazbe odvedu nekim različitim cestama i ulicama. Svakog negdje dalje od prijatelja s kojima smo, dok tih obaveza nije bilo, intenzivno provodili vrijeme svirajući i družeći se. Te ulice krivudaju ali nekako uvijek nas spoje, dovedu na to raskršće i tu se opet s vremenom sretnemo. Tako je i nastala ova pjesma. Uz to što je lijepa, vesela božićna pjesma, iz gore navedenog razloga odmah mi je prirasla srcu. Svatko od nas poklonio je dio sebe u nju, družili smo se, protresli uspomene i ostavili prostor za neke nove kreativne momente.”

Karibu kolektiv: Ne budi Grinch © Peperton, 2022.

Na pjesmi su sudjelovali: Domagoj Vorberger (Corto) – vokal, Miro Odak (Lili Gee) – vokal, Branimir Čubrilo (Radio Aktiv) – vokal, Lidija Graovac (Lili Gee) – vokal, Katarina Medanić (Gretta) – vokal, Saša Dumić (Nulti pacijent) – vokal, Tomislav Čubek (Gretta) – bas gitara, klavijature, vokal, Hrvoje Medanić (Gretta) – gitare, vokal i Damir Trkulja – Šiljo (Gatuzo, Majke, Benston) – glazbeni producent.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno