32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Vinkovčanin Mislav Krznarić u krugu reprezentacije: Naša crveno-bijela šahovnica najprepoznatljiviji dres u Dohi

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Malo nas je, ali smo dobro raspoređeni, kažu naši ljudi, a rečenicu potvrđuje i naš Vinkovčanin Mislav Krznarić koji se budi i liježe s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom službeno posljednjih deset godina.

Privatni album
Privatni album

Još jedan dobri duh, rekli bismo, uvijek nasmijan i vrlo susretljiv za razgovor odmah nam se javio na telefon u dalekom Kataru i za našu medijsku kuću Novosti, a sa svojim Vinkovčanima, uoči najiščekivanijeg dvoboja četvrtfinala danas u 16 sati po lokalnom vremenu, rado podijelio zadovoljstvo iskustva koje kao predstavnik jednog od najvećih sponzora Vatrenih uživa svojim radom. I privatno velikog nogometnog fana, rekli bismo, prirodni slijed, lansirao je u krug Hrvatima najdraže nogometne obitelji, a mi smo ponosni što ondje imamo jednoga od nas.

„Sa zaleđem u nogometnom okruženju, gdje sam radio u NK Zagreb, od 2010. godine, radim u najvećem globalnom proizvođaču sportske opreme, tvrtki Nike, gdje sam trenutno voditelj sportskog marketinga za Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju. U okviru svoje pozicije, zadužen sam i za odnose s Hrvatskim nogometnim savezom, koji više od 20 godina ima ugovor s Nikejeom, kao i reprezentativcima koji imaju pojedinačne ugovore, poput Luke Modrića, Ivana Perišića ili Matea Kovačića. To uključuje i odlaske na putovanja s reprezentacijom, kao i na velika natjecanja, pa sam tako bio s Vatrenima na europskim prvenstvima 2012., 2016. i 2021. godine te svjetskim prvenstvima 2014., 2018. i ove godine. Ako tome pribrojim odlaske na SP-ove 1998. i 2006. te Eure 2004. i 2008. kao navijač, ovo mi je zapravo već 12. natjecanje na kojem pratim Hrvatsku. U delegaciji Saveza je tek nekoliko osoba koje nisu zaposlenici HNS-a te mi je velika čast biti direktno uključen u rad reprezentacije na velikom natjecanju”, kaže naš Mislav čiji roditelji i danas žive u Vinkovačkom Novom Selu pa ga često u slobodno vrijeme možemo sresti u našem gradu, na kavi s prijateljima iz mladosti. Ono na što smo posebno ponosni, a što će svaki od njih potvrditi, Mislav je gradio sjajni profesionalni put, ali je ostao naš čovjek u krugu prijatelja s kojima je i danas u redovitom kontaktu, iako ga posao i obitelj vežu bazno uz Zagreb.

FOTO: Drago Sopta/HNS
Privatni album
Privatni album

Rado je sa sugrađanima podijelio ozračje iz katarskog Alrayyana pred četvrtfinale s Brazilom do kojeg sitno odbrojavamo.

„Ozračje je, kao i od prvog dana, iznimno dobro i nema sumnje da će tako uvijek biti, jer je atmosfera oko hrvatske reprezentacije uvijek iznimno pozitivna, što se i vidi po rezultatima. Riječ koja se najčešće koristi za opisati tu atmosferu je obiteljska, čemu doprinose svi, a ponajviše stariji igrači koji su prenijeli entuzijazam i atmosferu iz Rusije na mlađe igrače. Pritom valja naglasiti da za atmosferu nisu zaduženi i odgovorni samo igrači već cijeli stručni stožer, ali i delegacija HNS-a – bilo čije iskakanje ili nezadovoljstvo reflektiralo bi se na “zajednički suživot” – zato je tim vrjednije što u toj grupi od 60-ak ljudi nema ni najmanjih problema, svi su u službi hrvatske reprezentacije. Ono što se ističe i uočava je taj kult reprezentacije, koji se njeguje i uvijek je na visokom nivou”, potvrđuje zdravo ozračje koje se reflektira i na nas u Domovini, ali i u dijaspori.

Privatni album
Privatni album
Privatni album
Foto: Drago Sopta/HNS

Da je tome tako potvrđuju i naslovi današnjih nacionalnih tiskovina i portala koji vrište s naslovnica Dajte nam čudo!; Val optimizma širi se Hrvatskom – Vjera u Vatrene; Mala zemlja, ali najsrdačniji navijači…samo su neki koji potvrđuju koliko cijela zemlja diše s Vatrenima, a ovaj posljednji potvrđuje kako su Hrvati atrakcija i na tribinama.


„Broj navijača u odnosnu na dosadašnja natjecanja je manji (duga putovanja i značajno veće cijene smještaja nego što je uobičajeno), ali pozitivan navijački duh je time još izraženiji. Naša crveno-bijela šahovnica je najprepoznatljiviji dres u Dohi i uvijek rado viđena atrakcija i na našim navijačima, ali i na svim ostalima koji vole hrvatske boje”, potvrđuje naš sugovornik s mjesta događanja podijelivši s nama svoje privatne fotografije uz odobrenje igrača, službenog fotografa Saveza, odnosno cijelog izaslanstva Vatrenih.

Privatni album
Privatni album

Vinkovci dišu za repku, tekme se gledaju u školama, na poslu, poštari ne dostavljaju za vrijeme utakmica, njegovi Novoselci s ponosom sheraju fotke, ekipa iz grada i okolice bit će danas i na tribinama, pa i Mislavu srce još jače kuca.

„Lijepo je vidjeti sugrađane, a među njima i Novoselce da se vesele uspjesima hrvatske reprezentacije, ali to nije ništa novo, jer naš grad oduvijek diše u tom ritmu. Osobno mi je žao mi je što prvenstvo nije bliže, pristupačnije pa da još više Vinkovčana bude prisutno tu, ali znam da je strast prema navijanju velika i na ovim udaljenostima i to svi igrači, stožer i članovi delegacije osjete i o tome se priča”, poručuje sugrađanima.

A šećer koji nas je zanimao za kraj, a intimno ga priželjkujemo svi u našem gradu je, možemo li uskoro nakon Ivana Bošnjaka (Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006.) te Vinkovčanina rođenjem Duje Čopa 2016. (EURO 2016.) očekivati osim Mislava još nekog iz Vinkovaca i naše županije kao člana hrvatske nogometne delegacije?

„To pitanje naravno da nije u mojoj domeni, ali iznimna mi je želja da se u krugu A reprezentacije, a onda i na nekom velikom natjecanju uskoro opet nađe netko iz Vinkovaca. U ovom trenutku najveći potencijal za to pokazuje Dion Drena Beljo, napadač NK Osijek i hrvatske mlade reprezentacije, pa mu jedino mogu reći da nastavi igrati na ovaj način i onda ostvari svoj san, a i želju svih Vinkovčana”, poručuje Mislav Krznarić, dijete grada na Bosutu, član hrvatske nogometne delegacije i voditelj sportskog marketinga Nikeja, naše gore list, naša uzdanica koja je put svog životnog poziva krenula upravo iz Vinkovaca.

Privatni album

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno