Mali folkloraši su spremni. Mimohod kreće u 10 sati. Popratite ih i pozdravite od Zvonimirove do šatora Vinkovačkih jeseni.

Vinkovci su jučer i danas grad mladosti i to one mladosti koja poštiva ono što je od starina, koja poštiva tradiciju i prihvaća ono što se prenosi s koljena na koljeno, ogromno bogatstvo u pjesmi, u glazbi, u nošnji, u običaju, toliko različito od kraja do kraja, od mjesta do mjesta. A ta mladost u narodnoj nošnji spremna je da još jednom krene vinkovačkim ulicama. Oni izdaleka uglavnom su stigli još jučer, a neki su i noćas putovali, a oni domaći stizali su od ranoga jutra iz mjesta diljem Vukovarsko-srijemske županije. I sada su već svi spremni i nestrpljivi iščekujući da mimohod Dječjih Vinkovačkih jeseni krene.

A iz Ulice kralja Zvonimira, pješačkom zonom do Trga bana Josipa Šokčevića te Dugom ulicom do Trga dr. Franje Tuđmana pa preko Slavonskog sokaka do šatora Vinkovačkih jeseni uz pjesmu, svirku, igru i veselu ciku, proći će 62 skupine malih folkloraša, ukupno više od 2500 sudionika. Predvodit će ih konjanici i male zaprege, mažoretkinje i limena glazba. Sve baš kao i u velikom mimohodu iako je i ovaj mimohod svojom brojnošću i značajem sve samo ne mali. Impresivan je to zalog za budućnost i poruka najmlađih: Čuvat ćemo naše običaje!

Mimohod Dječjih vinkovačkih jeseni kreće u 10 sati. Za 12 sati najavljen je program u šatoru Vinkovačkih jeseni uz gosta koji u Vinkovcima već odavno nije gost, Mladena Kušeca te sudionike drugog dijela Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina.

U šatoru Vinkovačkih jeseni danas će nastupiti folklorne skupine KUD-ova: “Klek” iz Ogulina, “Preporod” iz Dugog sela, “Željezničar” iz Osijeka, “Rudar” iz Glogovca, “Cernik” iz Cernika, “Moslavec” iz Volodera, “Šokadija” iz Budrovaca, “Sesvete” iz Sesveta, “Ivan Vitez Trnski” iz Nove Rače, “Žakanje” iz Žakanja, “M.A. Relković” iz Davora, “Donji Vidovec” iz Donjeg Vidovca, “Tomislav” iz Sv. Ivana Žabno te “Milko Cepelić” iz Vuke.