Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjakom, 16-godišnjakom te 17-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela provalnih krađa počinjenih od početka 2020. godine na vukovarskom području, javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, 14-godišnjak i 16-godišnjak su sredinom siječnja 2020. godine iskoristili odsutnost vlasnika te provalili u dvije obiteljske kuće u Bršadinu. Otuđili su preklopni nož i televizor. Nadalje, sumnja se kako su 16-godišnjak i 17-godišnjak između 19. i 23. veljače provalili u autopraonicu, limenu garažu i trgovinu mješovite robe. Iz autopraonice u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru su otuđili novac i žetone iz samoposlužnih uređaja za naplatu usluge, s dvokrilnih vrata jedne od limenih garaža u nizu koje se nalaze u Ulici Domovinskog rata u Vukovaru su otuđili lokot, dok su iz trgovine mješovite robe u Ulici kralja Petra Krešimira u Vukovaru otuđili razna alkoholna pića, cigarete, kozmetičke i prehrambene proizvode. Dio otuđenih predmeta je pronađen te će biti vraćen vlasnicima. Protiv trojice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 44-godišnjak iz Vinkovaca 14. veljače lak sprejem načinio oveći grafit na zidu zgrade škole u Ulici H.D. Genschera u Vinkovcima. Zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ protiv 44-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.