19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Neraskidiva veza Slavonije i glumaca

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Već tradicionalno, u sklopu Festivala glumca, danas je održan Dan domaćina festivala i Glumačko sijelo, koje je ove godine organizirano u Lovačkom domu u Andrijaševcima. Na sijelo je došao velik broj glumaca, a sve ih je pozdravio ovogodišnji domaćin, umirovljeni glumac i dugogodišnji ravnatelj ZGK Komedija Niko Pavlović.

“Uvijek nam je čast doći u ove krajeve koji nas posebno inspiriraju, koji nam daju neku novu energiju, neku novu snagu. Nadam se da mi sa svojom doprinosom, sa svojim predstavama, a to je jedna selekcija itekakvih predstava iz svih krajeva Hrvatske, uzvraćamo Slavoniji onu radost i veselje koju ona nama pruža”, istaknuo je Pavlović.

Glumce i organizatore festivala pozdravio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasivši da Vinkovci i glumci njeguju jedan poseban odnos koji se najbolje očituje upravo kroz Festival glumca. “Kroz svoje nastupe, kroz sve ono što godinama čine, doprinijeli su tome da se i Vinkovci nađu na kulturnoj karti Hrvatske, ali isto tako naš kraj su obogatili i oplemenili kroz svoje predstave. Hvala im na tome, oni su uvijek naši dragi gosti jer su dio festivala koji je iznikao iz inata i postao brend naše županije”, poručio je gradonačelnik. Glumce je danas primio i župan Božo Galić, koji svake godine organizira sada već tradicionalno primanje glumaca. “Veseli me što se i ove godine održava Festival glumca, koji se inače trebao održati u svibnju, no odgođen je zbog pandemije koronavirusa te se održava sada uz poštivanje svih mjera koje je propisao Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. U našoj županiji ima puno publike koja voli kazalište i dolazi gledati predstave. Nažalost, zbog epidemije ima manje gledatelja, ali me veseli što se Festival ipak održava, unatoč svim preprekama. Festival se održavao i krajem Domovinskog rata i u vrijeme katastrofalnih poplava i u vrijeme drugih kriznih stanja, uvijek i bez obzira na sve okolnosti. I zato, velika zahvala svim glumcima”, rekao je župan pozdravljajući glumce.

Naglasio je kako mu je čast primiti ne samo glumce već i ostale sudionike Festivala, te dodao da smatra kako bi ovaj festival trebao nositi epitet nacionalnog Festivala.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno