Nakon uvodnih poraza, povezala je vinkovačka Spačva i dvije pobjede u Ligi za prvaka Premijer rukometne lige Hrvatske. Naime, u pretprošlom kolu slavili su u Umagu, a u prošlom bolji su bili na domaćem terenu od Dubrave. Danas pak na bodove nisu mogli računati, jer gostovali su kod jedne od dvije najbolje Hrvatske momčadi.

Nexe je u Našicama pokazao zašto su već godinama redovni sudionici europskih takmičenja i slavio s visokih osam pogodaka razlike.

Bolje su domaći otvorili utakmicu i već na samom početku otišli na 4:1, nešto kasnije i na 10:5, da bi do kraja prvog dijela utakmice tu prednost povisili na deset pogodaka razlike, odnosno 18:8. U nastavku ista priča, kontrolirali su lako domaći igrači utakmicu nedozvolivši Vinkovčanima ozbiljniju priliku za priključak i ovaj susret mirno priveli kraju, za konačnih 33:25.

Unatoč visokom porazu i nemoći svoje momčadi, solidni su večeras bili Dominik i Domagoj Smojver sa po pet postignutih pogodaka, te Borna Mažurana koji je mrežu Nexea pogađao četiri puta.

Nakon sedam odigranih kola ovogodišnjeg izdanja Lige za prvaka Premijer rukometne lige Hrvatske, Spačva se nalazi na odličnom petom mjestu, sa samo dva boda manje od Poreča i Dubrave. Iako, u ovom dijelu natjecanja bodovi su manje važni, jer samim time što se nalaze među šest najboljih momčadi Hrvatske i snage odmjeravaju s PPD Zagrebom i Nexeom, igračima, treneru i svima ostalima u klubu uistinu treba “skinuti kapu”.