-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Nikolina Josipović prvakinja Hrvatske u bacanju kladiva

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Organizaciji AK Karlovac jučer je u Karlovcu počelo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i mlađe juniorke. Već prvog dana natjecanja postignuto je pet državnih rekorda i to 4 mlađe juniorska i jedan kadetski.

U Karlovcu su nastupali i atletičari Atletskog kluba Cibalia i to u disciplini bacanja kladiva i diska. Prvo mjesto u Hrvatskoj u bacanju kladiva osvojila je mlađa juniorka Nikolina Josipović bacivši 51.33 m. Na 4. mjestu završila je Sara Petrović s 44.16m, šesta je bila Nikolina Vukasović s 39.79m, dok je deveta Ema Pavlović s bačenih 34.04m. Ela Dolanski osvojila je šesto mjesto u disciplini bacanja diska i to s 25,45m.

Recimo još kako je Nikolini ovo četvrta titula prvaka države s rezultatom sezone, a s obzirom na to kako prve četiri atletičarke imaju norme za prvenstvo Balkana, iz kluba poručuju kako je natjecanje bilo vrlo zahtjevno.

Među dječacima posebno se istaknuo junior Karlo Kalapati koji je osvojio još jednu medalju, ovoga puta broncu u disciplini kladivo (5 kg). Niko Šarac osvojio je 9. mjesto u bacanju diska (28,46).

Ogroman je ovo uspjeh za mlade članove AK Cibalia, osobito ako uzmemo u obzir da su Nikolina Vukasović, Ema Pavlović i Ela Dolanski kadetkinje čije vrijeme tek dolazi, a svoje natjecanje imat će za dva tjedna u Varaždinu gdje se svakako očekuje još medalja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno