32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Nova pjesma Đerma posveta prvom primašu Bernardu Omrčaninu

Više od autora

- vl promo-

Nova pjesma Tamburaškog sastava Đeram „Prijatelju, zbogom” premijerno je izvedena na 18. Glazbenom festivalu Šokačke pisme u nedjelju 4. lipnja, u Županji.

Baš kako su i najavili u našoj 23. Mikrofoniji, pjesma je i sjetna i tužna, posvećena pokojnom prijatelju, ali i svim kolegama koji nisu više s njima. Za tekst je zaslužan basist Dalibor Gabud Gale, a za glazbu i aranžman Vinkovčanin Marko Bertić. Glazbeni producent i ton majstor je Željko Nikolin dok je spot, premijerno pušten u ponedjeljak u 18 sati, majstorski odradio Saul Tikvić. Prikazuje crno bijele kadrove iz nekih prošlih vremena koji nas, zajedno s pjesmom uvlače u nostalgičnu atmosferu.


Na YouTube kanalu u opisu pjesme stoji: „Ova pjesma je nastala u teškom trenutku kada nas je prerano napustio prijatelj, kolega, tamburaš Bernard Omrčanin iz Vinkovaca. Bernard je bio prvi primaš u Tambuškom sastavu Đeram, na samom početku rada sastava. Kasnije je svoju glazbenu karijeru nastavio u TS Slavonci, Vranac i Versum. Bio je primaš “starog kova”, izuzetno lijepog tona i istančanog osjećaja za interpretaciju prvenstveno tamburaške i starogradske glazbe. Ova pjesma je spomen i na sve druge kolege glazbenike s kojima smo svirali, koji su nas napustili, ali vječno žive u našim sjećanjima i notama… “…znamo da jednom srest ćemo se opet…” Vjerujemo da će te i Vi, poštovani slušatelji, u ovoj našoj priči prepoznati neku dragu osobu, koja više nije s Vama a beskrajno Vam nedostaje. Zahvaljujemo generalom pokrovitelju spota Franji Hercegu iz Iloka, koji stoji iza nas, prati i podržava nas i naš rad sve ove godine. Zahvala obitelji Drmić na ustupljenim video snimkama za potrebe montaže spota”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno