6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Novi album Dropkick Murphysa donosi i You’ll Never Walk Alone

Više od autora

- vl promo-m_dropkick-murphys_youll-never-walk-alone_single_ST

Obrada klasika ‘You’ll Never Walk Alone’ posljednji je singl grupe Dropkick Murphys skinut s njihovog posve novog albuma ’11 Short Stories Of Pain & Glory’.

Korijeni pjesme ‘You’ll Never Walk Alone’ nalaze se u Carouselu, jednom od najuspješnijih mjuzikala svih vremena. Gerry And The Pacemakers snimili su pop verziju 1963. koju su prihvatili pristalice Liverpoola i uveli u subkulturu kroz koju je postala vjerojatno najpoznatija navijačka pjesma na svijetu. Osim uz liverpoolski kop ‘You’lle Never Walk Alone’ vezana je uz navijače Celtica, Feyenoorda, Borrusie Dortmund, St Paulia, Club Bruggea te mnoge druge uključujući i one koji prate zagrebački Medveščak.

Motive da obrade pjesmu Dropkicki su našli u aktualnom gorućem problemu s drogama i brojem predoziranja koje je naročito pogodilo područje New Englanda. Stihovi su snažno utjecali na Kena Caseya, basista i pjevača, na čiju inicijativu se bend i upustio u riskantan posao obrađivanja velikog klasika. Krajnji rezultat je prava Dropkick bomba, skladba čije se značenje i uloga u povijesti savršeno sklapa s naslovom albuma ’11 Short Stories Of Pain & Glory’.

Novi materijal je objavljen 6. siječnja, a već ranije ga je najavio izvrstan prvi singl ‘Blood’. U zagrebačku Tvornicu kulture, čiji je kapacitet već gotovo rasprodan, grupa stiže utorak, 7. veljače.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 190 kn.

DROPKICK MURPHYS: YOU’LL NEVER WALK ALONE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno