1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Novi izazov za vinkovačke kvizaše

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Svjetsko juniorsko i omladinsko prvenstvo u kvizu bit će održano 16. veljače u 15 sati, na način da se ista pitanja rješavaju u cijelom svijetu. Što se tiče Hrvatske, natjecanje će biti održano na tri lokacije, a jedna od njih su i Vinkovci.

Po uzoru na individualno svjetsko kvizaško prvenstvo, koje se održava od 2003. godine, Svjetska kvizaška asocijacija od ove godine organizira i individualno Svjetsko juniorsko kvizaško prvenstvo na kojemu se natječu igrači mlađi od 23 godine. Prvi oblik ovakvog natjecanja u svijetu bio je organiziran za tinejdžere od 14 do 18 godina i to 2017. godine, a zanimljivo je spomenuti kako je i Hrvatska od samog početka bila uključena u tu priču. Ubrzo zatim pojavila se potreba da se gleda i dobna granica od 19 do 22 godine pa je tako ovo natjecanje zapravo prvo ovakvog tipa u svijetu. Donje dobne granice za nastupanje zapravo i nema, samo što natjecatelji mlađi od 14 godina moraju doći uz pratnju odrasle osobe.

Ove godine jedan od hrvatskih gradova u kojemu se održava ovo natjecanje su i Vinkovci. Individualno Svjetsko juniorsko kvizaško prvenstvo u Vinkovcima bit će održano 16. veljače u 15 sati, a termin je točno određen jer prema pravilima Svjetske kvizaške asocijacije natjecanje mora početi u cijelom svijetu u isto vrijeme. Organizira ga Hrvatski kviz savez.

Natjecatelje očekuje 120 pitanja podijeljenih u 8 kategorija: kultura, zabava, povijest, lifestyle, mediji, znanost, svijet, sport i igre. Svaka kategorija ima 15 pitanja. Igrat će se u dva poluvremena po 45 minuta, u svakom poluvremenu po 60 pitanja koja obuhvaćaju četiri kategorije. Kao i kod odraslih, najslabija kategorija se ne računa. Pitanja su prevedena na hrvatski, a cijena je 30 kuna po osobi. Sve detalje oko prijave i mjestu održavanja mogu se naći u Facebook grupi „Pub kviz Vinkovci“. Vremena još imate, stoga se prijavite i osigurajte svoje mjesto u svjetskom poretku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno