1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Novi petak, novo izdanje Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

">

Usprkos virusima koji su ovog tjedna poharali i našu redakciju, novi petak donosi novo izdanje Vinkovačkog lista s ovotjednim temama iz grada i okolice, ali i najavama događanja.

LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA

Tko stoji iza uznemiravanja građana koji su u ponedjeljak evakuirani iz 93 objekta u Hrvatskoj među kojima su vinkovački VSC i zgrade sudova u županiji.

BOŽIĆNICE UMIROVLJENICIMA

Bili smo na isplati božićnica s umirovljenicima. Bolje išta nego ništa, zahvalni su na daru iz gradskog proračuna, a gradonačelnik s obzirom na inflaciju i krizu najavljuje izdašnije uskrsnice predviđene proračunom u 2023.

VIA u 2023.

U Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA osluškuju građane koji im prilaze s idejama i prijedlozima, a potom ih uklapaju u pravila projektnih poziva.

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Gradski upravni odjeli podvlače završni račun i najavljuju planove u okviru svog proračuna u predstojećoj godini. Planove za najdinamičniji komunalni resor predstavlja pročelnik Marko Dujmić.

ADVENT U VINKOVCIMA

Sutra u 20 sati otvorenje Bajke na Bosutu. Počinje mjesec dana klizanja uz fritule, čaj i kuhano vino za starije. Mikrofonija od 15 u eteru Radio Vinkovaca, od 21 sat koncert Jacquesa Houdeka na klizalištu.Donosimo raspored velikih ispovjedi u vinkovačkim župama, a bili smo na prikazu slavonskih običaja o blagdanu svete Lucije u novootvorenoj Kućici bake Mande s potpisom Udruge udomitelja za djecu i mlade Cibale.

MLADI PROTIV GLADI

Upoznali smo Scillu, Talijanku iz Torina koja je postala naša sugrađanka. Zaljubila se, pomaže u Udruzi Mladi protiv gladi, a u slobodno vrijeme svira bubnjeve.

PREDSTAVLJAMO

Tale Art, mala kućna radinost svijeća od sojinog voska zaručnika Leona i Tatjane.

KULTURA

Rezime kazališne godine i najava blagdanskog prosinca u vinkovačkom teatru.

SPORT

U povodu završne svečanosti pet desetljeća juda u Vinkovcima, razgovarali smo s predsjednikom Judo kluba Tomislavom Čuljkom, jednim od četiri vlasnika ordena časti Europske judo federacije. I sam judaš od sedamdesetih, povukao se iz politike i posvetio radu s judokama.

 

Šaljite nam svoje priče i fotografije, a mi smo već krenuli po nove!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno