18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Novi proizvodni pogon Vukovarsko mikropivovare

Više od autora

- vl promo-11 milijuna kuna investirano je u novi proizvodni pogon Vukovarsko mikropivovare u kojem je jučer, 22. kolovoza, skuhano prvo pivo. Svečanim otvorenjem završena je izgradnja novog pogona u kojem će se proizvoditi Vukovarsko pivo, od početka godine u vlasništvu tvrtke K pivovari, inače tvrtke kćeri Zagrebačke pivovare.

Ova investicija predstavlja značajno ulaganje u hrvatsko gospodarstvo, lokalnu zajednicu i domaće ljudske resurse.

Cjelokupno pivsko naslijeđe Zagrebačke pivovare, odnosno vodeću poziciju na tržištu, stoljetno znanje i iskustvo u proizvodnji piva odlučili smo pretočiti u rastući segment specijalnih piva male proizvodnje, uz nastavak razvoja naših prepoznatljivih brendova. Otvaranje mikropivovare Vukovarsko zato je još jedan u nizu projekata na koje smo iznimno ponosni i kojim pokazujemo izvrsnost svojih zaposlenika, pouzdanost u poslovanju i odlično partnerstvo s lokalnom zajednicom. Tim ulaganjem želimo poticati daljnje investicijsko ozračje u gradu Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji“, uoči svečanog otvorenja izjavio je Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

Godišnji kapacitet Vukovarsko mikropivovare iznosi 5000 hektolitara godišnje, a sada će zahvaljujući snažnoj distribucijskoj mreži Zagrebačke pivovare, Vukovarsko pivo biti dostupno diljem Hrvatske. Naravno, prema dobro poznatoj recepturi.

Mikropivovare su fleksibilne, brzo reagiraju na potrebe potrošača, a uloženi veliki entuzijazam prijašnjeg vlasnika u stvaranje jednog od najboljih hrvatskih piva, sada ćemo dodatno pojačati i vratiti ga na mjesto koje zaslužuje“, objasnila je Tina Puhalo, direktorica tvrtke K pivovari.

Vukovarsko se pivo među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje, dok ga je Društvo ljubitelja piva 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom. Značaj mikropivovara koje okupljaju proizvođače unutar Grupacije malih nezavisnih pivovara prepoznala je i Hrvatska gospodarska komora.

Pivarska industrija je strateška prehrambena industrija koja izravno ili neizravno zapošljava preko 28 tisuća radnika. Jedna je od rijetkih u sektoru hrane i pića s pozitivnom vanjskotrgovinskom bilancom te suficitom od 10 do 20 milijuna eura na godišnjoj razini. U industriji je u posljednjih pet godina vidljiv trend povećanja udjela mikropivovara, čiji značaj daleko nadilazi njihove proizvodne kapacitete. Kroz specifične tehnologije i recepture, inovacije i bogatstvo različitih okusa mikropivovare mogu značajno pridonijeti gastronomskom identitetu pojedinog područja i turističkoj ponudi“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno