Novi singl i spot Prophets Of Rage prije zagrebačkog koncerta

0
1026

Grupa Prophets Of Rage objavila je singl ‘Unfuck The World’ i najavila objavu prvog albuma u rujnu. Režiju videospota potpisuje poznati redatelj i aktivist Michael Moore.

Prepoznatljiv gitaristički potpis Toma Morella praćen moćnom Wilk / Commerford ritam sekcijom, scratchevima veterana DMC natjecanja DJ Lorda i vokalnim rafalima Chuck D-a i B Reala pokazuje da u Prophets Of Rage ima još puno kreativne snage. ‘Svijet se neće promijeniti sam od sebe. Na tebi je da učiniš nešto’ – izjavio je prilikom premijere prvog singla Chuck D, jedan od dvojice vokala, dodavši da je njihova glazba poput ‘putovnice za cijeli svijet’.

Realizacija videospota prepuštena je u ruke Michaelu Mooreu, nagrađivanom autoru dokumentaraca, koji se dosad već potpisao pod spotove poput ‘Sleep Now In The Fire’ (RATM) i ‘All The Way To Reno’ (R.E.M.). ‘Ovaj video je naš poziv u boj protiv svih koji žele nauditi nevinima i nemoćnima’ – tim riječima je svoj angažman opisao Michael Moore. Emocijama nabijen, agresivan i šokantan spot sadrži između ostalog dijelove različitih videa Donalda Trumpa, kao i žestoko kritiziranu Pepsi reklamu.

Singlom ‘Unfuck The World’ Prophets Of Rage najavili su objavu debut albuma planiranog za 15. rujna. Autor naslovnice je proslavljeni ulični umjetnik, grafički dizajner i aktivist Shepard Fairey.

Usporedo s izlaskom singla grupa je započela europsku turneju nastupima na velikim Rock Im Park i Rock Am Ring festivalima u Njemačkoj. Tijekom lipnja obilazit će festivale po cijeloj Europi, a jedan datum odvojili su i za našu regiju. Na zagrebački stadion Šalata Prophets Of Rage dolaze 26. lipnja na svoj premijeran i ekskluzivan hrvatski nastup. Isti dan uz njih će nastupiti hip hop legende House Of Pain, velški punk / ska heroji Skindred i britanski post rockeri The Black Peaks.

Cijena ulaznica od 27. ožujka do 25. lipnja cijena ulaznica iznosi 240 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 270 kn.

PROPHETS OF RAGE: UNFUCK THE WORLD [2017]