Miljenici zagrebačke publike, grupa The Miceks, predvođena legendarnim rock gitaristom Alenom Kraljićem Kraljom, za svoj novi singl s albuma prvijenca “Ljubav, voda i sloboda” odabrala je pjesmu “Mrak” za koju je snimljen i video spot.

Zagrebački bend The Miceks odnedvno su ponosni vlasnici svog albuma prvijenca naslovljenog ‘Ljubav, voda i sloboda’ s kojeg su dosad skinuli singlove “Jesus, Stonesi i Ramonesi”, “Mr. Boong”, “Meksiko” i “Volim kada si tu”. Njihove pjesme nadahnute su melodičnim, plesnim rock ‘n’ rollom dok tekstovi njihovih pjesma govore o aktualnim događanjima oko nas te o vječnim pitanjima o ljubavi, nadi i slobodi.

Pjesme su autorsko djelo Alena Kraljića Kralje koji je afirmaciju, skladateljsko umijeće pa i rockersku reputaciju stekao i učvrstio kao član benda Majke, Bare i Plaćenici te Pips Chips i Videoclips.

U spotu su korišteni materijali s koncerata The Miceksa: Brijačnica, Rock Off Rijeka, nastup na Šalati kao predgrupa Psihomodo Popu, Beer fest, Marin fest Vinkovci, Split Blues festival te s nastupa u brojnim klubovima u Sloveniji i kod nas, ponajviše u Zagrebu jer su miljenici zagrebačke publike.

Snimatelj videa za singl “Mrak” je Siniša Padovan Kićo, a režiju potpisuje svestrani i izuzetno talentirani Alen Kraljić Kralja koji je i autor pjesme o kojoj je rekao:

“Teško je danas izabrati pjesmu za singl ako svirate rock ‘n’ roll jer gitare nisu omiljene na našim radijima. No, ovo je jedna melodična pjesma, plesna i energična, pitkog refrena i govori o tome kako svi tražimo svjetlo, izlaz iz mraka u kojem živimo, a izlaz je jedino ljubav.”