Nakon Izvanredne izborne skupštine, održane 15. veljače, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Vinkovci, kojoj je na čelu novi predsjednik Zoran Marunček, danas je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održala i Izvanrednu izvještajnu skupštinu.

“Odradili smo puno posla kako bi na danas mogli donijeti Statut udruge prilagođen novom Zakonu o udrugama, a u kojemu, između ostaloga, uvodimo Sud časti kojeg do sada nije bilo, kao i likvidatora udruge. Također, imamo i promjenu adrese jer ovo Predsjedništvo nije željelo da udruga nastavi rad u prostorijama koje smo imali od Grada Vinkovaca, koje smatramo neadekvatnima. U samom radu vodstva HVIDR-e Vinkovci također ima novina. Promijenili smo tajnicu i knjigovotkinju udruge, a uskoro će svima biti dostupna i naša web stranica tako da svi članovi i svi koji to žele mogu pratiti naš rad putem interneta jer danas u modernom svijetu bez toga se ne može”, istaknuo je Zoran Marunček.

U nizu aktivnosti je i izrada novih članskih iskaznica, intenziviranje suradnje sa županijskom organizacijom HVIDR-e, kao i županijskom Koordinacijom braniteljskih i stradalničkih udruga, a u pripremu su i Sportske igre HVIDR-e koje prošle godine nisu održane u Vukovaru, a ove godine, od 12. do 14. travnja, bit će održane u Vinkovcima i Vukovaru.

“Želimo unaprijediti rad HVIDR-e koji je bio zapostavljen najviše vodstvom udruge, ali i samim članstvom. Cilj nam je povećanje članstva i raznolikost aktivnosti, a temelj za sve bit će prijavljivanje programa i projekata za sredstva iz svih izvora na koje se budemo mogli prijavljivati”, istaknuo je Zoran Marunček.

HVIDR-a Vinkovci, inače, po popisu zatečenom nakon nedavne Izvanredne izborene skupštine ima 750 članova od kojih s plaćenom članarinom njih stotinjak. “I ne radi se samo o plaćanju članarine nego i o njihovoj aktivnosti. Mi želimo što više aktivnih članova, a do sada imali su samo jednu aktivnost, vježbanje u fitness centru, i to je bilo sve. Mi planiramo to proširiti. Ima ljudi koji bi se bavili ribolovom, plivanjem, koji bi putovali i slično pa ćemo pokušati našim članovima ponuditi veći izbor aktivnosti”, istaknuo je Zoran Marunček.