11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Novinari u prosvjednoj šetnji: Bez novinarskih sloboda nema ni slobodnog društva

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Hrvatsko novinarsko društvo u subotu, 2. ožujka, organizira prosvjednu šetnju “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!”, koja će početi u 12:05 sati ispred Novinarskog doma u Zagrebu.

Novinari, stoji u pozivu, izlaze na ulice potaknuti brojnim sudskim tužbama protiv novinara i medija ( kojih je u ovom času više od 1160 ), političkim pritiscima i pritiscima oglašivača (velikih kompanija), prijetnjama novinarima, ugrožavanjem profesionalnih prava i standarda, nepoštivanjem medijskih zakona, izostankom ozbiljne medijske politike.

“Medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih i korporativnih interesa, netransparentnost vlasništva, marketing umjesto novinarstva. Novinarima se brani da slobodno rade, egzistencijalno ih se ucjenjuje, tuži kada pišu istinu. Novinari traže od Vlade održivu medijsku politiku i pravni okvir kojim se štiti neovisnost i sloboda novinarske profesije te medijski sustav u kojem se ostvaruje javni interes. Jer bez novinarskih sloboda nema ni slobodnog društva”, ističe se u pozivu HND-a na prosvjednu šetnju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno