Page 14 - Vinkovački list - 29. ožujka 2019.
P. 14
PETAK 29.3.2019.
Ovogodišnja Zlatna jabuka bit će održana u sklopu 23. Sajma zdravlja, ali kao zasebni gastrofest
Dolaze najbolji mladi
kuhari iz cijele države
Očekuje se nastup 12 do 15 ekipa koje će svojom kreativnošću
i inventivnošću stvarati umjetnička djela na zadanu temu
Grad Vinkovci i ove godine
biti će domaćin Hrvatskog
kuharskog kupa Zlatna jabuka
koji će se održati u organiza-
ciji Udruge kuhara i slastičara
Vukovarsko-srijemske županije
u petak, 12. travnja, u restoranu
Barun Trenk u Vinkovcima.
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr
Osim svekolike afirmaci- na svečanoj večeri, kada će biti li na Svjetskom kulinarskom kupu
je kuhara i struke te cjelokupnog proglašeni najbolji prema katego- u Luksemburgu i osvojili brojne
hrvatskog kulinarstva i hrvatskih rijama. Natjecanja kreću od samih medalje, značajne kako za njih
proizvoda, cilj Hrvatskog jutarnjih sati, a sva jela moći će osobno tako i za hrvatsku gastro-
kuharskog kupa je prezentaci- se kušati na svečanoj večeri 15. nomiju. Organizaciju ovogodiš-
ja, razvoj i izgradnja prepoznat- Zlatne jabuke koja počinje u 20 sati nje Zlatne jabuke pomoći će Grad
ljive hrvatske kulinarske ponude u svečanoj sali “Barun Trenk”, a Vinkovci, Vukovarsko – srijemska
pomoću koje natjecatelji svojom koju će svečano otvoriti gradona- županija i općine, Ministarstvo
kreativnošću i konkretnim dopri- čelnik Vinkovaca Ivan Bosančić regionalnog razvoja i fondova
nosom oblikuju kulinarske pre- i župan Božo Galić. U sklopu EU te tvrtka Vinkoprom koja će
poznatljivosti lokalne sredine, svečane večere bit će proglašeni donirati majice s obilježjima 15.
a time i unapređenje sadržajno- svi pobjednici 3. kola Hrvatskog Zlatne jabuke. S obzirom na to da
sti i atraktivnosti njene cjeloku- kuharskog kupa. Navedimo, kako se radi o malom jubileju organi-
pne turističke ponude. “Ovogo- će ovom susretu nazočiti i članovi zator je Mate Bulić i Delta band.
dišnja 15. po redu Zlatna jabuka HKS-a koji su nedavno sudjelova- Svi sudionici 15. Zlatne jabuke dan
bit će održana u sklopu 23. Sajma prije natjecanja obići će nekoliko
zdravlja, ali kao zasebni gastro- Na ovogodišnje HKK - 15. Zlatnoj obiteljskih seoskih gospodarstva
fest na koji dolaze kuhari i slasti- jabuci sa svojim tradicijskim i kako s još boje upoznali s gastro i
čari iz najeminentnijih restorana autohtonim jelima predstaviti će se etno ponudom našega kraja, riječ
i hotela koji se rado odazivaju na i restorani Grada Vinkovaca i naše je o Acinom salašu u Tordincima
natjecanja za Kristalnu kuhaču. županije i Obiteljskom gospodarstvu Palko
“Odazivaju se jer znaju da dolaze Jani u Korođu.
na najbolje organizirani gastro-
fest u Hrvatskoj, prema programu
i sadržaju. I ove godine očekujemo
12 do 15 ekipa koje će svojom kre-
ativnošću i inventivnošću stvarati
umjetnička djela na zadanu temu
od namirnica bogate flore i faune
Slavonije i Srijema, što će biti
poslastica za oči i dušu te tako
dokazati da su kuhari umjetnici
svoje struke. Njihove uratke ocje-
njivati će vrhunski suci HKS-a
koji su sudjelovalo na prvoj Zatnoj
jabuci, a imamo i najavu da će
doći i nekoliko natjecatelja koji
su sudjelovali na prvoj zlatnoj
jabuci i to revijalno.”, rekao nam
je Jozo Gale, predsjednik Udruge
KSVSŽ. Sva jela moći će se kušati
Pripremati će se hladne plate od
svinjskog filea, slanine i povrća,
toplo jelo-svinjski but s gljivama
i žitaricama i desert od jabuka,
meda, oraha i biskvita
Ovogodišnja Zlatna jabuka bit će održana u sklopu 23. Sajma zdravlja, ali kao zasebni gastrofest
Dolaze najbolji mladi
kuhari iz cijele države
Očekuje se nastup 12 do 15 ekipa koje će svojom kreativnošću
i inventivnošću stvarati umjetnička djela na zadanu temu
Grad Vinkovci i ove godine
biti će domaćin Hrvatskog
kuharskog kupa Zlatna jabuka
koji će se održati u organiza-
ciji Udruge kuhara i slastičara
Vukovarsko-srijemske županije
u petak, 12. travnja, u restoranu
Barun Trenk u Vinkovcima.
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr
Osim svekolike afirmaci- na svečanoj večeri, kada će biti li na Svjetskom kulinarskom kupu
je kuhara i struke te cjelokupnog proglašeni najbolji prema katego- u Luksemburgu i osvojili brojne
hrvatskog kulinarstva i hrvatskih rijama. Natjecanja kreću od samih medalje, značajne kako za njih
proizvoda, cilj Hrvatskog jutarnjih sati, a sva jela moći će osobno tako i za hrvatsku gastro-
kuharskog kupa je prezentaci- se kušati na svečanoj večeri 15. nomiju. Organizaciju ovogodiš-
ja, razvoj i izgradnja prepoznat- Zlatne jabuke koja počinje u 20 sati nje Zlatne jabuke pomoći će Grad
ljive hrvatske kulinarske ponude u svečanoj sali “Barun Trenk”, a Vinkovci, Vukovarsko – srijemska
pomoću koje natjecatelji svojom koju će svečano otvoriti gradona- županija i općine, Ministarstvo
kreativnošću i konkretnim dopri- čelnik Vinkovaca Ivan Bosančić regionalnog razvoja i fondova
nosom oblikuju kulinarske pre- i župan Božo Galić. U sklopu EU te tvrtka Vinkoprom koja će
poznatljivosti lokalne sredine, svečane večere bit će proglašeni donirati majice s obilježjima 15.
a time i unapređenje sadržajno- svi pobjednici 3. kola Hrvatskog Zlatne jabuke. S obzirom na to da
sti i atraktivnosti njene cjeloku- kuharskog kupa. Navedimo, kako se radi o malom jubileju organi-
pne turističke ponude. “Ovogo- će ovom susretu nazočiti i članovi zator je Mate Bulić i Delta band.
dišnja 15. po redu Zlatna jabuka HKS-a koji su nedavno sudjelova- Svi sudionici 15. Zlatne jabuke dan
bit će održana u sklopu 23. Sajma prije natjecanja obići će nekoliko
zdravlja, ali kao zasebni gastro- Na ovogodišnje HKK - 15. Zlatnoj obiteljskih seoskih gospodarstva
fest na koji dolaze kuhari i slasti- jabuci sa svojim tradicijskim i kako s još boje upoznali s gastro i
čari iz najeminentnijih restorana autohtonim jelima predstaviti će se etno ponudom našega kraja, riječ
i hotela koji se rado odazivaju na i restorani Grada Vinkovaca i naše je o Acinom salašu u Tordincima
natjecanja za Kristalnu kuhaču. županije i Obiteljskom gospodarstvu Palko
“Odazivaju se jer znaju da dolaze Jani u Korođu.
na najbolje organizirani gastro-
fest u Hrvatskoj, prema programu
i sadržaju. I ove godine očekujemo
12 do 15 ekipa koje će svojom kre-
ativnošću i inventivnošću stvarati
umjetnička djela na zadanu temu
od namirnica bogate flore i faune
Slavonije i Srijema, što će biti
poslastica za oči i dušu te tako
dokazati da su kuhari umjetnici
svoje struke. Njihove uratke ocje-
njivati će vrhunski suci HKS-a
koji su sudjelovalo na prvoj Zatnoj
jabuci, a imamo i najavu da će
doći i nekoliko natjecatelja koji
su sudjelovali na prvoj zlatnoj
jabuci i to revijalno.”, rekao nam
je Jozo Gale, predsjednik Udruge
KSVSŽ. Sva jela moći će se kušati
Pripremati će se hladne plate od
svinjskog filea, slanine i povrća,
toplo jelo-svinjski but s gljivama
i žitaricama i desert od jabuka,
meda, oraha i biskvita