Page 10 - Vinkovački list - 17. svibnja 2019.
P. 10
PETAK 17.5.2019.

Udomi me! Uradi sam... Kućicu za ptice

- Što uraditi sa svim praznim Korak 1 s ​m​ alim šavovima. Napravite
tetrapacima za mlijeko i sok Pokrijte svoje kutije ravnomjer- rupe s razvrtačem kako bi
koje se skupljaju u kanti za no bijelom bojom. Pustite da odgovarale štapićima za jelo.
recikliranje? Mora postojati se osuši i ponovite 3-4 puta ili Potpuno gurnite štapiće za
nešto kako bismo ih mogli koliko je slojeva potrebno dok pakiranje kroz ambalažu kako
pametno iskoristiti. Evo vašeg površina ne postane potpuno biste stvorili smuđ (možda ćete
odgovora: Napravite kućicu za neprozirna. Ako je sunčan dan, morati koristiti škare za skra-
ptice! I male ptičice pozovite bojite se van kako biste ubrzali ćivanje štapića.) Nacrtajte
da uđu u njih.. proces. (Savjet: prvo utrljajte crjepove ili bijele pločice na
kutije brusnim papirom, tako crijep.
da boja bude bolja.)
Mješanac, ženka,
2 godine ŠTO TREBAŠ? Korak 2
• 3 prazna pakiranja s Omotajte jedan komad vrpce
Mješanac, ženka, oko gornje četvrtine vašeg
5 mjeseci mlijekom (također će raditi kartona (oko 3/4 puta gore),
i kutije sokova ili vrhnja) odvajajući se od krova od
• 5 štapića ostatka kuće. Obojite ove
• Akrilna boja (bijela, naran- gornje dijelove narančastom,
časta, plava i smeđa) plavom i smeđom bojom.
• Slikari Pustite da se osuši. Uklonite
• Obrtni nož ili mali kuhinjski traku, polako i pažljivo.
nož
• Razvrtač Korak 3
• Škare Olovkom, pratite čep na
• Trajni marker ili olovka boci gdje želite otvoriti kuću.
(crno i / ili bijelo) Također zabilježite oznake za
• Olovka štapiće za štapiće. Koristite
• Kistovi za boju svoj nož za izrezivanje krugova
• Poklopci boce (paleta)

Recept: Kongo torta

Sastojine za biskvit: Sastojine za kremu:
6 bjelanjaka, 6 žumanjaka,
25 dag šećera, 6 žlica šećera,
1 žlica brašna, 5 žlica kuhane jake crne kave,
1 žlica krušnih mrvica, 10 dag čokolade,
25 dag prženih mljevenih 1 žlica oštrog brašna i
oraha i 20 dag maslaca ili margarina
1/2 praška za pecivo

Mješanac, muški, Izrada biskvita:
2 godine Od 6 bjelanjaka istući čvrsti snijeg, dodati 25 dag šećera, te
mikserom izmiješati. Žlicom umiješati 1 žlicu brašna, 1 žlicu
Mješanac, muški, krušnih mrvica, 25 dag prženih, mljevenih oraha i 1/2 praška
1 godina za pecivo. Peći u tepsiji na masnom papiru u zagrijanoj
pećnici na 200°C oko 20-25 minuta. Kad je biskvit ispečen
izvaditi ga iz pećnice i ostaviti u tepsiji da se ohladi.
Izrada kreme:
Pjenasto izmiješati 6 žumanjaka i 6 žlica šećera. U kavi otopiti 10 dag čokolade. U pomiješane žumanjke i šećer dodati 1
žlicu oštrog brašna, nasuti kavu i čokoladu, te dalje kuhati na pari. Kad se zgusne umiješati 20 dag maslaca. Ostaviti da
se ohladi uz povremeno miješanje.

Završna obrada:
Biskvit skinuti s papira. Prerezati po dužini na dvije jednake trake. Pola kreme namazati po jednoj traci, preklopiti s
drugom. Ostatak kreme namazati po kolaču izvana. Ukrasiti ribanom čokoladom. Kad je sve gotovo staviti u hladnjak da
se ohladi.

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači

www.tip-tip.hr
+385 32 306 901
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15