Page 10 - Vinkovački list - 23. kolovoza 2019.
P. 10
PETAK 23.8.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Njem. ovčar, ženski Čudotvorna
2 godine maska za suhu
i oštećenu kosu

Gruba i suha kosa su uobičajeni problemi kose s
kojima se suočavamo. Oštećena kosa može dovesti
do jakog pada i lomljenja i smanjenog rasta kose,
potrebno je voditi brigu o svojoj kosi i zato vam
donosimo recept za masku koji može spriječiti i
liječiti oštećenu kosu.
Sastojci:
-Kokosovo ulje (pomaže vlažiti, popravljati i
hidratizirati kosu, dodaje zdrav sjaj)
-Svježa kokosova krema (čini kosu super mekom)
Upute:
U zdjelu dodajte rastopljeno kokosovo ulje i svježu
kokosovu kremu. Dodajte esencijalna ulja ako želite
i zamrznite dok ne budu čvrsta kao šlag. Koristite
na suhoj kosi kao masku za kosu i isperite je nakon
2 sata pomoću kvalitetnog šampona.

Mješanac, ženski,
1 godina

Recept: Hladni koh od griza

Mješanac, muški,
4 mjeseca

Mješanac, muški, Sastojine za koh: Sastojine za kremu:
4 mjeseca
1l mlijeka, 4 žumanjka,
www.tip-tip.hr 10 dag šećera, 4 žlice šećera,
+385 32 306 901 10 dag griza, 4 žlice brašna,
4 bjelanjka i 10 dag čokolade i
1 vanili šećer 1l mlijeka

Izrada koha: Izrada kreme:

Izmiješa­ti 10 dag šećera, 1 vanili šećer i 10 dag griza, te Izmiješati 4 žumanjka, 4 žlice šećera, dodati 4 žlice brašna i 2
razrijediti s 2 dl hladnog mlijeka u zdjeli u kojoj će se dalje dl hladnog mlijeka, te promiješati. Ostatak mlijeka (8 dl) i 10
kuhati. Ost­atak mlijeka (8 dl) staviti da zakipi, te ga preliti preko dag čokolade staviti da zakipi. Preliti preko žumanjaka, šećera i
pri­premljene smjese (šećer i griz) i izmiješati. Dalje kuhati uz brašna, te dalje kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok
stalno miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. U toplo se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati.
dodati čvrsti snijeg od 4 bje­lanjka i miješati dok ne postane Završna obrada: Ohlađeni griz staviti u manju ovlažen­ u zdjelu
jednolična masa. Ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati. i ostaviti u hladnjaku 45 minuta. Zatim istresti u veću zdjelu i
preliti kremom. Dobro ohladiti u hladnjaku.
Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15