Nakon uspješno provedene promotivne kampanje “Visit Slavonia, Share Slavonia” u srpnju, 12 svjetski poznatih influencera i blogera u petak se u Vinkovce. Riječ je o promociji Hrvatske turističke zajednice koja je fokusirana na blogove i društvene mreže kao što su Facebook ili Instagram, a koja se prije svega obraća mlađoj populaciji.

Slavoniju i njene turističke lokalitete, običaje i delicije te način na koji su ih doživjele neke od najpoznatijih mrežnih ličnosti, pratimo još od nedjelje kada su blogeri stigli u Zagreb. Projekt se i u ovome izdanju provodi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia, a cijelo putovanje uživo se emitira na društvenim stranicama HTZ-a.

Blogeri i influenceri u Slavoniju dolaze iz svih krajeva Europe i svijeta: Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske, Makedonije, Australije i Japana, a osim putovanja, specijalizirani su i za druge teme poput enogastronomije, kulture, mode ili fotografije. Ponovno su se udružile snage utjecajnih imena poput Sophije Giesecke, Wojciech Tylus, Yuya Matsuo i drugih, a svoj su petodnevni boravak započeli u Virovitičko-podravskoj županiji. Sljedeći dan obišli su Požeško-slavonsku, potom Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku te naposljetku, Vukovarsko-srijemsku.

Svoju turneju blogeri završavaju u subotu, dok im je za petak predviđen stručni obilazak i upoznavanje s poviješću Vinkovaca i Županje, vožnja eko vozilima kroz Kunjevce i sudjelovanje na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Glavni ured HTZ-a provodi kampanje i projekte boravka stranih novinara, blogera i turističkih agenata na našem tržištu, a u posljednje vrijeme sve češće goste dovode u Vinkovce. Rezultat je to dobre suradnje Glavnog ureda i TZ Vukovarsko-srijemske županije. Ono što nam je iznimno drago jest što se ponovno vraćaju, vidjet će i nova mjesta, ali koliko mogu primijetiti, jedino se Vinkovci ponavljaju upravo zato što je naglasak stavljen na Vinkovačke jeseni – manifestaciju koju ne smiju propustiti i kada se ponovno vraćaju u Slavoniju trebaju posjetiti“, istaknula je direktorica turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martina Matković.