9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Novo u vinkovačkoj Knjižnici: Filmska zbirka na internet stranici

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Audiovizualni odjel Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima objavio je jednu novinu u svojoj ponudi. Odsad se, naime, na internetskoj stranici Knjižnice pod rubrikom Audiovizualni odjel, kojoj se može pristupiti putem poveznice http://knjiznice.nsk.hr/vinkovci/odjeli/audiovizualni-odjel/ može se pratiti što je novo u filmskoj zbirci, pogledati najave za filmove te provjeriti je li željeni naslov dostupan.

Audiovizualni odjel Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, inače, funkcionira kao zasebna zbirka, ali je zbog nedostatka prostora smješten u prostoru Dječje knjižnice mira. Čine ga filmska i glazbena zbirka, zbirka zvučnih knjiga te elektronička građa. Filmska zbirka zauzima najveći dio fonda i najviše je u optjecaju, a razvrstana je abecedno (po naslovu), što korisnicima uvelike olakšava pronalaženje željenog filmskog naslova. Posebno odjeljenje filmskog fonda čine animirani i igrani filmovi za djecu, od kojih je dio sinkroniziran, tako da udovoljava i potrebama naših najmlađih korisnika.

Uz Filmsku zbirku tu su još i Glazbena zbirka i Zbirka zvučnih knjiga te Elektronička građa koja obuhvaća velik broj različitih igara za razbibrigu, edukativnih igara za najmlađe te micro:bitove.

“Tako raznovrsnim fondom nastojimo zadovoljiti široke interese i potrebe svih korisnika, od najmlađih do umirovljenika”, poručuju iz vinkovačke Knjižnice.

Fond Audiovizualnog odjela, inače, na dan 31. prosinca 2018. godine iznosio je ukupno 5759 jedinica. Od toga je 4225 jedinica činila vizualna građa (DVD i BD), 1044 jedinice zvučna građa (CD) te 490 jedinica elektronička građa (CD-ROM, DVD-ROM i micro:bit).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno