19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Od 24. ožujka starta Tenis cup županijskog teniskog Saveza

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Početak natjecanja planiran je od četvrtka 24. ožujka, a teniski klubovi iz cijele županije bit će podijeljeni u dvije jakosne skupine i to, kako je najavljeno, ždrijebanjem.

Teniski mečevi odnosno susreti po skupinama odigravat će se na način svatko sa svakim, najavljuje koordinator županijskog Tenis cupa Marinko Ljoljo.

“Ovo je još jedan od načina kojim radimo na popularizaciji tenisa kao sporta u cijeloj županiji. Novina je da će se mečevi odigravati i po mjestima koja do sada nisu imali ovaj oblik natjecanja, a imaju infrastrukturu primjerice Privlaka, Novi Jankovci, Stari Mikanovci, Andrijaševci, Račinovci. Ono što nas posebno raduje i potiče na nove sadržaje je sjajan odaziv tenisača iz cijele županije pa već imamo potvrdu za sudjelovanje u Tenis cupu, Teniskog kluba Vinkovci, Županja, Vukovar, Ilok, Otok, Privlaka, Novi Jankovci, Lučićsport, Stari Mikanovci, Račinovci, Tovarnik, Andrijaševci,” najavljuje u ime organizatora Ljoljo.

Ekipu čini pet igrača koje kapetan obrascem za prijavu raspoređuje po pozicijama, a prema
pravilniku Tenis cup natjecanja igra se dva meča singla te jedan meč dubl igre, poručuje Ljoljo ujedno adresa zadužena za kontakt oko prijava ekipa.
Polufinala su planirana krajem lipnja dok je 1. Tenis cup finale Vukovarsko-srijemske županije zakazano za 2. srpnja. Pobjednici osvajaju veliki prijelazni pehar, najavljuju organizatori.
Dodajmo na koncu kako zbog velikog broja rekreativaca, primjerice veći teniski klubovi kao što su Vinkovci i Županja, mogu prijaviti više od jedne ekipe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno