1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Nuštar: Do 11. lipnja upis djece u Dječji vrtić “Vrtuljak”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Dječjem vrtiću „Vrtuljak” u općini Nuštar u tijeku je upis djece predškolske dobi u program odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2021./2022. na području općine Nuštar, do popune odgojno obrazovnih skupina.

Postupak upisa djece sastoji se iz dva dijela: podnošenja zahtjeva za upis s dokumentacijom te potpisivanja ugovora. Podnošenje zahtjeva počelo je 28. svibnja, a zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom mogu se predavati u vrtiću radnim danom od 9 do 11 sati zaključno s petkom, 11. lipnja.

Dokumentacija za upis treba sadržavati: popunjen zahtjev za upis, presliku rodnog lista, uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice za roditelje korisnike usluga, popunjen inicijalni upitnik, presliku kartona cijepljenja te liječničku potvrdu da dijete može pohađati vrtić.

Nuštarski vrtić, podsjetimo, energetski je obnovljen i dograđen. Vrijednost energetske obnove bila je 793 tisuće kuna, a financirana je EU sredstvima dok je radove na dogradnji vrtića u iznosu od 1,9 milijuna kuna financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz ovaj projekt kapacitet vrtića povećan je s tri na četiri skupine, a vrtić sada može primiti ukupno stotinjak mališana. Uređeno je i igralište i okoliš vrtića te postavljena nova ograda kroz projekt “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, vrijedan 1,6 milijuna kuna, a kroz koji je riješeno i opremanje prostora.

Također, Općina Nuštar pripremila je i projekt vrtića u Ceriću te slijedi prijava na natječaj kako bi se osigurala sredstva za izgradnju. Budući vrtić u Ceriću djelovat će kao područni vrtić Dječjeg vrtića „Vrtuljak” Nuštar, a predviđeni kapacitet je 40 mališana, čime bi ukupni kapacitet bio oko 140 mališana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno