25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Nuštarski vrtićarci: Ugostili medu i medicinare, a onda se maskirali i obišli selo

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ovaj je tjedan živo u Predškolskoj ustanovi „Vrtuljak” u Nuštru. Tako je mališanima u srijedu u posjet stigao medo s medicinarima, a danas su se vrtićarci spremili u maškare i uputili u obilazak sela.

Djelatnice Patronaže Doma zdravlja Vinkovci u nušarskom vrtiću provele su edkuaciju s temom Odlazak liječniku i predškolski liječnički pregled. Cilj je ove edukacije smanjivanje straha od zdravstvenih djelatnika, a u čemu patronažnim sestrama pomaže simpatični medo.

Foto: Dom zdravlja Vinkovci

Naime, edukacija je provedena kroz radionicu ”Medo kod liječnika”, a mališani su učili o načinu i važnosti pregleda srca, pluća, grla i uha, te o vađenja krvi i cijepljenju. Patronažne sestre Lucija Ujević, Ivana Kvas i Martina Lončarević demonstrirale su zdravstvene postupke, a djeca su postupke primjenjivala na igračkama.


A nakon druženja s medom i patronažnim sestrama, mališani su danas uživali u maškarama. Tradicionalno maskirali su se i uputili u selo, a šarenu i veselu povorku dočekali su i počastili u Općini Nuštar.

Foto: Općina Nuštar

Nuštarski vrtić, poznato je, pobjednik je prošlogodišnjeg Vinkovačkog dječjeg karnevala, a kao najbolji za nagradu ove godine putovali su na poznati Dječji karnevalski korzo u Opatiji.

Foto: Atelier Rahela

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno