13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Obilježen Dan žena u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Već 110 godina tradicionalno se 8. ožujka obilježava Međunarodni dan žena. Na taj dan ženama se daruju čestitke, cvijeće i pokloni u znak proslave postignuća u društvu, ekonomiji i politici. Dan žena prihvatile su mnoge kulture, pa se obilježava diljem svijeta. Danas su povodom Dana žena zamjenik župana Josip Dabro i gradonačelnik Ivan Bosančić dijelili ruže svim ženama, majkama, djevojkama koje su se zatekle u pješačkoj zoni.

“Mislim da je to najmanje što možemo učiniti za sve žene u gradu, da im danas zaželimo jedan ugodan i lijep dan, ali i cijelu godinu.  jer kako smo ovdje i rekli, pozvali smo predstavnice naših udruga i institucija. Sve te žene su njihova duša i daju im taj jedan majčinski odnos u radu i to je ono što nešto znači. Mislim da su žene u našem gradu aktivne, da doprinose ukupnog razvoju i društvenom životu  i razvoju samoga grada, i na tome im svima hvala, još jednom im želim sve najbolje za Dan žena”, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

“U organizaciji grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije obilježavamo danas 8. ožujka međunarodni Dan žena gdje smo na simboličan način građankama grada Vinkovaca, predstavnicama udruga podijelili ruže i zahvalili se za sve što naše djevojke, supruge, žene, kolegice rade za ovaj naš grad i općenito u Vukovarskoj-srijemskoj županiji”, dodao je zamjenik župana Josip Dabro.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno