6 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Vinkovaca danas su obilježili 22. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana. Kod biste dr. Franje Tuđmana u Ulici Hansa Dittricha Genschera položen je vijenac i upaljene su svijeće.

„Svakako se trebamo se sjetiti našeg prvog predsjednika dr. Tuđmana i njegove uloge koja je stvarno nemjerljiva za hrvatski narod. Kako vrijeme odmiče sve dalje vidimo koliko je to bilo zahtjevno, koliko je on bio velik u svojim promišljanjima, u svojim odlukama i koliko je znao u svakom trenutku naći pravu mjeru za ono što je radio. Danas, s tim sada već značajnim odmakom, vidimo da u politici nedostaje takvih velikih ljudi. Ne rađaju se oni često, nažalost, ali zato je važno odati priznanje prvom predsjedniku, odati mu priznanje u ime svih nas. Mi smo ovdje kao Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice, ali sve više možemo čuti i sve druge stranke i naravno građane, kada dobro sagledaju one teške trenutke u kojima je on vodio hrvatski narod, danas mu nitko ne može osporiti i da je bio najveći od svih i da je znao u svakom trenutku donijeti najbolje odluke”, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Vinkovci, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Član Predsjedništva GO HDZ-a, saborski zastupnik Mladen Karlić ovom se prilikom prisjetio prvoga dolaska dr. Franje Tuđmana u Vinkovce.

„Prvi put kada je dr. Tuđman došao u Vinkovce i ovdje održao govor, kao liječnik bio sam s medicinskom ekipom na osiguranju. Nakon toga sam se odmah učlanio u Hrvatsku demokratsku zajednicu što govori o tome koliko je ostavio duboki trag na mene svojim idejama, svojom vizijom, svojom željom za stvaranjem hrvatske države, koju smo mnogi mi ovdje u Vinkovcima i na prostoru Hrvatske imali. Uspjeti ujediniti hrvatski narod, ponovno ga vratiti da zajedno dobije onu želju da stvori svoju vlastitu samostalnu hrvatsku državu, to je stvarno nešto posebno i to je jedna veličina koju smo kroz povijest malo puta imali i zaista sam ponosan na njega. Volio je Vinkovce, rado je dolazio u Vinkovce. Osjećao je kako diše hrvatski narod posebice na prostoru ovoga grada i ove županije i vjerujem da je zapravo odavde neki način zapravo i počeo svoju kampanju i stvaranje hrvatske države”, istaknuo je Mladen Karlić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno